Deilig er jorden

Julen er endelig over og jorda gikk ikke under denne gangen heller. Kanskje vi tolket Mayakalenderen feil, denne kalendermyten som kanskje var en av de største mytene vi har hatt og så sitter vi igjen med … ja, ganske lite, egentlig …
Jeg fant en gammel almanakk i kjelleren, og den gikk ikke lenger enn til 1996. Jeg vet ikke hvorfor jeg har tatt vare på den, men det hadde helt sikkert ikke noe med dommedag å gjøre.
Nå har jeg uansett kastet den.
Greit å få ryddet opp litt.
Kanskje det var noen gamle telefonnummer der, eller noe.
Samma det.
Nå er det ikke flere spennende myter igjen, og det kan bare bety en ting og det er at nå kan alt skje.
Det er fritt fram.
Absolutt alt kan skje, dere.
Det er bare å gripe mulighetene.
Det eneste som er sikkert er at tiden går.
Det kan vi ikke gjøre noe med, og livet ender som kjent med døden.
Det er bare å nyte reisen inn i det nye året og alle årene som eventuelt kommer etter det igjen.
Deilig er jorden.

Jeg ble sittende å snakke dommedag med en bra mann i jula og vi endte opp med en ganske god diskusjon om at jordkloden vår egentlig ikke er så ulik kroppen vår. Vi snakket om klimaendringer og hvordan jorda har en ganske lang historikk å vise til med sykdommer og skavanker, naturkatastrofer som jordskjelv og vulkanutbrudd som ble sammenlignet med omgangssyke og influensa og annet ræl.
Noe kan kureres og noe kan ikke kureres.
Sånn er det bare.
Noen eldes raskere enn andre.
Noen er tynne og noen er feite.
Noen er mer syke enn andre.
Noen er aldri syke selv om de har røyka og drekki og pult både her og der.

Nå skal vi starte på en ny kalender, det er på tide å planlegge nyttårsforsettene og de fleste handler faktisk om hvordan man behandler sin egen kropp. Det er sikkert mange som har planer om å slanke seg selv om mange liksom viser solidaritet med denne patetiske «lik deg som du er-kampanjen» som ble pisket i gang like før jul.
Hyping er trist.
Noen har planer om å begynne å trene, noen strekker den litt lenger og truer med at de skal slutte å røyke og når alt kommer til alt så blir det nesten som å høre på sånne miljøvernfascister som skriker ut at det snart er for sent og at vi snart må begynne å gjøre noe.
Når er snart?
Jeg har en oppfatning at «snart» er mer eller mindre innenfor en ramme på maks ti minutter.
Når kommer t-banen?
Snart.
Når begynner barne-TV?
Snart.
Jeg har hørt dem snakke om «snart» i over førti år, og da er det kanskje på tide å få rævva i gir.
Jeg har lenge ment at det meste av gnålet som kommer fra sånne miljøvernfascister ikke kan kategoriseres som noe annet enn tabloid og patetisk fjas. Man tvinges til å kvele søppel i blå og grønne poser samtidig som man gir aktiv dødshjelp til et flyselskap og hyller et annet for å holde prisene nede, vi tømmer havet for fisk og spøker med at vi får bære båtene når vi ikke lenger har noe hav og sender bistandpenger til fattige land for at de skal produsere plastikkdritt som underbygger dårlige holdninger til barna og lar rosabloggere fortsette med å masseprodusere faenskapet sitt.

Moder Jord ligner mer og mer på en sånn falsk Frognerfitte som tror hun kan vedlikeholdes med botox og silikon og abonnement på Elixia og annet dritt. Hun ligger og vrir og vrenger på seg, gisper seg i en falsk orgasme som alle vet er skuespill selv om det er morsomt å late som om man tror på det.
Kanskje mest fordi alle de andre som tror de er noe liker å late som om de tror på det.
De som ikke er så heldige at de har billetter, benker seg ned med Se & Hør og Dorthe Skappel.
Moder Jord gisper etter gull, røkelse og myrra, heier på Idolberter og Bimbobabes i kampen mot frontkjemperne i den virkelige krigen som snart må legge ned våpnene sine så det skal bli trygt å reise på badeferie.
Hurra for Mette Marit som har ny veske til åtti tusen kroner.
Hurra for jentene som fryder seg over at noen kan drepe dyrene så de kan briefe med jakkene sine og lage stygg kyssemunn med lipgloss.
Hurra for deg som tror at du ikke overlever uten en dobbel cortado med lettmelk, ti minutter uten facebook og tjue minutter på tredemølla eller en halv dag uten dekning på telefonen og som tror at lysene aldri slukkes på Paradise Hotel.

Jeg har vært sammen med mennesker i jula som trakasseres for sitt ærlige forhold til ekte dop, de som sitter på utsiden med større verdighet og integritet enn all hyklerne som sitter inne i varmen og sleiker på det kunstige bruspulveret sitt.
Noen ganger skulle jeg ønske at strømmen ble borte så enkelte mennesker kunne få kjenne på sin egen kulde.
Noen ganger lurer jeg på hva de mener når de synger «deilig er jorden» ….

5 kommentarer

 1. det slår meg at de fleste som leser bloggen din er enige i det du skriver, mens de som burde ha lest den sannsynligvis ikke ville tatt poenget.

  Liker

  1. Hei Bjørn O:
   Vet du hva, jeg har tenkt det samme men på den annen side så er jeg egentlig mer fornøyd med å ha få lesere med omløp mellom øra enn de som samler på likes og kommentarer for å suge bloggesponsorene sine.
   Jeg har valgt å ikke moderere kommentarfeltet mitt, men ser at det ikke er mye «motstand» som dukker opp med mindre jeg blir linket på VG og Nettavisen som huser mange av disse kverulantene som finner glede av å kommentere anonymt på det meste.
   På den annen side så beveger jeg meg ikke inn til rosabloggene eller de som forherliger denne forbruksfanatismen, heller …
   Kanskje det er sånne «stunt» man burde bli flinkere til å gjøre, men da blir bloggen plutselig oppfattet som noe helt annet enn hva det er.
   Jeg har i hvert fall bestemt meg for å begrense min tilstedeværelse på mange av disse bloggeportalene.

   Hilsen Morten

   Liker

 2. I 2013 skal jeg slutte å røyke og begynne å pule mer, men latten og internett klarer jeg meg ikke uten.

  Godt nytt år Morten! Når det endelig kommer. Snart.

  Takk for fine bloggopplevelser.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s