Slim og snørr, litt seigt og typisk norsk

Hver gang jeg ser på sporten og skiløpere som deiser i bakken etter å ha kommet i mål med trynet full av slim og snørr og nesten ikke klarer å puste og gir inntrykk av å være ganske nær døden, så tenker jeg litt på alle de som fremdeles mener at idrett er sunt.
Jeg tenker ikke så mye på dem ellers …

Jeg klikket meg raskt gjennom kanalspekteret i morgentimene i dag, stanset på en dame som så litt søt ut men så skrudde jeg opp lyden og hørte om hennes forkjærlighet til oss nordmenn som er født til å heie på disse idolene – her var det visst snakk om tre skiløpere som jeg ikke hadde fått med meg navnene på, men jeg valgte å klikke til noe mer interessant med noen dyrleger som fjernet haggel fra en svane.
Animal Planet?
Spiller ingen rolle.
Ved nærmere ettertanke så går det ut på det samme …
Jeg er så lei av alle disse som snakker om «oss» nordmenn». Alle «vi» som elsker Mette Marit og er på fornavn med alle håndballjentene, Petter Nordthug og Petter Pihlgård for den saks skyld, gullrekka på fredag og interiørtips fra TV.
Det finnes noen som fortsatt betrakter nordmenn som originaler.
Grøss.
Nordmenn er kanskje originaler fra fødselen, men bruker hele livet på å slikke seg opp til å bli dårlige kopier.

Ja ja, dette mellomspillet ble bare litt oppgulp for jeg tenkte egentlig å slenge inn en kommentar om hvorfor det er sånn at mennesker har blitt en sånn art som må konkurrere om det meste. Det som er teit er jo at menneskene gjør det på den måten som de gjør, det vil si bare for tull og tøys og for å vise seg fram.
Nytelse?
Tja …
Jeg har hørt at noen sier det er deilig etterpå.
Det blir nesten på samme måten som sex, eller kanskje litt omvendt med tanke på at nytelsen er der mens man holder på og dabber litt av når siggen etterpå er sluknet – det er jo ikke så mange andre arter som har sex for nytelsens skyld og her om dagen ble jeg sittende å snakke med en dame om hvorfor det har blitt sånn at sex blir oppfattet som det gjør. Paradoksalt.
Til dels hyklerisk.
Vi snakket om hva som får ganske mange mennesker til å tro at det meste dreier seg om å gjøre ting riktig og best samtidig som vi betraktet en bimbo som lå langflat etter tre menn i stygge dresser og som ikke var forberedt på kommentaren min om kinderegget.
Hun syns sikkert at det var jeg som var ekkel …

Ja, ja, kom dere ut folkens.
Det er søndag.
Ta med lommetørkle.

3 kommentarer

  1. Mye av dette skjønte jeg lite av, men sier meg enig i: «Jeg er så lei av alle disse som snakker om “oss” nordmenn”. Alle “vi” som elsker Mette Marit og er på fornavn med alle håndballjentene, Petter Nordthug og Petter Pihlgård for den saks skyld, gullrekka på fredag og interiørtips fra TV.».

    At vi konkurrerer er vel det naturlige? De fleste av oss må ikke sloss om maten lenger, men da har vi jo et instinkt (dagens vanskeligste ord) som sier at vi må kjempe om neste mål.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s