På oppfordring: Jobbsøknaden som «alle» snakker om

Jeg har fått noen henvendelser om jeg vil kommentere denne jobbsøknaden som «alle» snakker om, og med tanke på at jeg er prinsippielt motstander av bruken av «alle» som norske medier promper ut i de fleste anledninger så har jeg egentlig ikke så lyst til det. Spesielt med tanke på at en sånn «hype» som dukker opp i kjølvannet av sånne tekster presenterer en del mennesker som hiver seg på for å å vise trynet sitt på de «riktige» bildene …

Saken dreier som et kjent tema i ansettelsesprosesser, nemlig hvordan kandidater jukser seg fram med løgner og fjas og nå har det dukket opp en sak om en fyr som har fått oppmerksomhet med ærlighet, realisme og fakta. Teksten bygges rundt myten om at man må ha en perfekt CV og best søknad for å skille seg ut i mengden – av en eller annen grunn har dagens medier en greie med å poengtere nettopp dette – sauene slippes løs og spetakkelet fortsetter.
Jeg har nevnt i en rekke innlegg at det ikke er noe som heter «perfekt» og «best» i jobbsøkerprosesser.
Det heter «riktig».
Tanken bak denne konkrete teksten er i og for seg god, det står jo tross alt noe om ærlighet og sånt i den, for all del, men så lenge jobbsøkerprosesser styres av fordommer og forutinntatthet fra inkompetente personer i begge ender, så blir ikke dette noe annet enn en morsom link som spres i sosiale medier, noen smiler lurt og tenker «ja ja» og når de kjenner ordentlig etter så er det vel tid for en ny latte.

Debatten som følger tekster som denne burde egentlig handle om kvalifikasjonskriterier og hvor dårlig vurderingsevne som legges på bordet når bemanningsplanlegging står på agendaen.
Her er det mange som har mye å lære.
De fleste, når jeg tenker ordentlig etter …

Her er EVANESCENCE med «Everybody’s Fool»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s