Rekruttering til risikoland

Ukeavisen Ledelse følger opp terrorsaken i Algerie med en tekst om hodejegere som tror på god rekruttering til risikoland. Jeg blir litt overrasket over en uttalelse fra en rekrutteringsfyr med fokus på olje/gass og som høyst sannsynlig leverer kandidatlister til de aktuelle selskapene – han tror folk vil skygge unna oppdrag i risikoland men at vi glemmer fort.

Jeg ser en gjentagelse i mange episoder hvor det skjer ting som oppfattes som utenfor A4, og det er dette som har med manglende nyansering å gjøre. Det er klart at det er farlig å etablere virksomhet i et krigsherjet land og da bør det ikke være vanskelig å skjønne at man må fokusere på å finne mennesker som har en naturlig trigger i å søke på en jobb hvor man kan være med på å gjøre en forskjell. Eller er det virkelig sånn – som flere og flere etter hvert får øynene opp for – at nordmenn er en gjeng med pyser som bare vil smatte på kremen.

Jeg treffer kandidater som sier at de ikke vil jobbe her eller der for her eller der er det sånn eller sånn.
Ærlig talt.
Det er ikke bare i politikken vi trekker nisselua så langt ned som det er mulig å trekke den.
Arbeidslivet er ikke noe bedre.
Nevnte tekst har en også uttalelse fra en annen rekrutteringsfyr som trekker fram de viktigste årsakene til at jobber i risikoland er attraktive, og det er at man kan tjene jævlig mye penger. Han sier for øvrig ikke «jævlig», det er min kunstneriske frihet for å underbygge min forakt for mennesker som går inn i viktige roller med feil triggere.

Den eneste spiselige uttalelsen kommer til sist hvor en fyr nevner at en slik hendelse minner folk på alvoret.
Jeg sier at den som er med på leken får smake steken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s