Fyll opp handlekurven – nå er det helg

Noen ganger har man litt bedre tid om morgenen, sagt på en alternativ måte så er det dager hvor man tar seg litt bedre tid om morgenen, og i og med at jeg har vært litt «uggen» i noen dager så har det gått litt langsommere. Dette medførte at jeg i dag tidlig fikk med meg en liten flik av morgensendingen på TV2 hvor de snakket litt om matvarehandlevanene til nordmenn. Det var en dame fra en av de største mafiaorganisasjonene, Norgesgruppen, som snakket om dette med at matvareutvalget byttes ut.
Det er visst tid for dette nå.
Hun argumenterte med at nordmenn krever nye smaker, nye opplevelser, og nordmenn kan mer og mer om mat og de ønsker å surfe på bølgen.
Hun sa for øvrig ikke «surfe på bølgen».
Det er min kunstneriske frihet.
Jeg kunne sikkert skrivd «skvise svampen» eller noe lignende.
Samme det.
Det som jeg finner litt merkelig er at nordmenn aksepterer det dårligste matvareutvalget i Europa og de dyreste matvareprisene og dette utspillet bekrefter innsatsen som matvaremafiaen viser i kampen for å eliminere konkurrentene.

Nordmenn krever nye smaker … hva er det for et argument?
Nordmenn driter jo i buksa når fargen på suppeposene til Toro har nye E’er og noen husker kanskje hvordan man bygget opp store motforestillinger til Lidl som ikke skulle få komme her og komme her med spennende smaker, utvalg og priser som de selv bare kunne drømme om. For ikke å snakke om alle de fargerike butikkene til mennesker fra andre kulturer som i tillegg til gode varer gir deg en hyggelig opplevelse.

Det er endelig fredag og da er det opplest og vedtatt at vi skal spise taco, dette er noe som matvaremafiaen har bestemt med å kartlegge handlevanene våre og fylle mediebildene med sine valgte sannheter, kvelden krones med ostepop og søppel på TV og hvis du har oppført deg bra i løpet av uka så blir det kanskje noe annet på deg når lysene slukkes.
God helg!

5 kommentarer

 1. Jeg har nettopp sett på nyhetene hvordan matvaremafiaen setter opp prisene sine og skylder på leverandørene, da blir jeg ekstra glad for å bo der jeg bor med verdens hyggeligste matbutikk på hjørnet drevet av pakistanere som vet hvordan man skal drive butikk. Samtidig ser jeg hvordan landbruksministeren vår oppfører seg når han er på TV, og da er det lett å skjønne at her er det mange folk som ikke akkurat har rent mel i posen.

  Viktig og bra tekst, Morten!

  // Hedvig :)

  Liker

 2. Jeg handler i en tyrkerbutikk like ved der jeg jobber, og kommer hjem med tungre poser og mer penger i lommeboka. Lurer på hvordan matvaremafian forklare dette?

  Kristine

  Liker

 3. God tekst, nordmenn er lett å påvirke, ikke minst i matveien hvor mange hiver seg på bølgene som du i og for seg kommer inn på. Det er jo synd at utvalget er som det er og at et gjennomsnittelige handlemønsteret er så snevert som det er.

  Azadeh ;)

  Liker

 4. Jeg var med på Lidleventyret og merket folks skepsis og motforestillinger fra dag en. Synd. For med ukjente merker var det mye spennende matvater der. Kanskje mest i starten

  Liker

 5. Enig med Sidsel i kommentar over, jeg bodde like ved en Lidl-butikk og syns de hadde mye nytt og spennende og det er jo et paradoks at noe av dette er i ferd med å få plass i hyllene til denne triangelmafiaen som styrer det meste av det vi skal dytte i trynet.
  Boikott blir nok ganske vanskelig, alternativene er ikke tilgjengelige nok, men jeg gjør i hvert fall mitt med å handle på hjørnet av en som tør å stå utenfor.

  Hilsen Knut

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s