Bank på døra til drømmejobben

Jeg har skrevet ganske mange ord og setninger om jobbsøknader på disse sidene og vet om en del mennesker som sitter hjemme og blar seg nedover på finn dott no på jakt etter drømmejobben.
Jeg tror ikke den ligger der.
Jeg tror at du må ut og lete etter den på annet vis.
Du må ut.
Du må bruke nettverket ditt og du må rett og slett banke på dørene til de som du har lyst til å jobbe hos.
Dette er en ganske dristig øvelse, men på den annen side så står premien i stil.

Forutsetningen er at du treffer riktig person, du må treffe den som er beslutningstager og da må du finne ut hvem dette er og når vedkommende er å treffe. Det kan være en viss sannsynlighet for at resepsjonen ikke slipper deg gjennom med mindre du har en avtale, og dersom du allerede har spurt om en avtale på forhånd er sannsynligheten like stor for at svaret på den forespørselen ble at du kan sende en søknad og så blir du kontaktet hvis …
Greia er at «hvis» aldri blir noe av, men det vet du kanskje.

Greia med personlig fremmøte er ikke at du skal på intervju her og nå.
Greia er at du skal be om fem minutter, kanskje ti, hvor du kan vise trynet ditt og gi et raskt og positivt førsteinntrykk i det du gir fra deg en god søknadstekst og en matchende CV. Dersom vedkommende ikke er å treffe, så spør når det passer å komme tilbake. Du skal ikke gi fra deg dette initiativet med å videreformidle til en eller annen «mellommann», for da er hele poenget borte …
Du må bevise at du har forutsetningene og mulighetene som står i stil med rollen du ser for deg i selskapet, for dette vil vedkommende finne ut av ganske raskt. Vær kort og konsis – jeg vet at det finnes mange som hevder at man kan snakke seg inn i roller, men jeg vet også at de fleste har en lei tendens til å snakke seg ut …

Husk at drømmejobben lett kan oppfattes som en klisje, den kan være en modifisering av din nåværende stilling hvor du kan få noen nye utfordringer og muligheter. Du må fokusere på å bygge deg opp et renommé innen det aktuelle fagområdet – bli dyktig på hva du gjør og kommuniser dette i relevante fora.

Det er fint å ha en drøm, men man må ikke glemme realitetssjekken og den inkluderer spørsmålet om drømmejobben rett og slett er den drømmejobben du tror den er. Noen ganger kan det faktisk være bedre å se på drømmejobben som ferden til det som du tror er drømmejobben og det begynner med å finne ut hva du faktisk er god på og hva du liker å gjøre. Samtidig må du huske på at det er minst like viktig å finne ut hvem du skal jobbe sammen med – det er som regel dine arbeidskamerater som avgjør hvor godt du vil like deg.

Dette skal du finne ut når du banker på døra og ser hvordan det ser ut på innsiden. Et godt tips på veien er å ta med deg en liten dose meg funk, for eksempel nye toner fra KILL PARIS – her har du «One of a Kind»

3 kommentarer

  1. Det var akkurat sånn jeg fikk ny jobb, drømmejobben som jeg ser det i dag men usikkert hvor lenge jeg måtte mene det, jeg valgte å banke på dørene for å vise meg fram og måtte møte opp tre ganger før riktig person var inne og sa ja til ti minutter.
    Det krever imidlertid litt mer innsats enn å sitte på rompa og glane på finn.no :)

    Neelam

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s