Catwalk på arbeidsplassen

Aftenposten skriver om skatterettsadvokat Cecilie Nedrelid (33) som gjør som stadig flere unge karrièrekvinner – hun bruker klær og personlig konsulent for å gjøre det enda bedre på jobb. Man kan lese at hun har flommende lyst hår, kjole til over knærne og høye hæler og at hun på kort tid har gjort kometkarriere som skatterettsadvokat med en klesstil som blir stadig vanligere blant ledere i norsk næringsliv.
Wow.
Tenk så kult det hadde vært om noen kunne skrive at man hadde gjort kometkarriere fordi man var flink i jobben …
Dere som følger med på disse sidene vet hva som kommer i neste rad:
Grøss.

Personlig merkevarebygging er et tema som jeg dekker i jobbsøkerkurs og i egne foredrag – eller «personal branding» som det heter på nynorsk, et begrep som flere og flere nordmenn ikke vet hva er og som de later som om de kan noe om og som regel så blir det rett og slett bare trist. Teksten jeg refererer til bruker begreper som at man selger seg selv og forsterker inntrykk og jeg legger merke til at en av disse patetiske dåsemiklene forteller at hun ønsker å utstråle selvsikkerhet.
Jeg legger inn et lite «grøss» til …
Når du har så lite selvsikkerhet at du ikke klarer å kle på deg selv, så foreslår jeg at du finner på noe annet å jobbe med …

Det er endelig fredag.
Kle deg i hva du vil og ha det moro.
God helg!

10 kommentarer

 1. Sitat Aftenposten «Forstå kleskodene på arbeidsplassen din, og kle deg gjerne hakket penere»
  Sagt på arbeidsplassen min: «På teamet deres, dere kler dere så stilig». Kommentar fra vår kvinnelige enhetsleder «Dere kler dere nesten for pent til å gå på hjemmebesøk». Teamet, et Innsatsteam som sikrer overgang fra sykehus/rehabinstitusjon til hjemmet, består av Sykepleier, Aktivitør, Fysioterapeut og Ergoterapeut, kanskje ikke de yrkesgruppene man ser på som moteikoner, men det har lite med mote og trend å gjøre i den forstand. Det har med personlig velvære og selvtillit å gjøre. Og i omgang med personer som har fått livet snudd opp ned på grunn av at de har hatt store tap av funksjonsevne, som må ha bistand for å kunne være aktive i sitt eget liv, er det nødvendig å vise at man som fagutøver er sikker på at dette får du til. Og da har man en fordel når man har kledd seg pent. Vi er tross alt gjester i et for oss fremmed hjem. Bare det er grunn til å vise vertskapet respekt

  Liker

 2. Leser kamelkommentaren ovenfor og antar at hun misoppfatter innlegget ditt. Man skal selvfølgelig kle seg etter forholdene på arbeidsplassen, det er riktig, men teksten i AP flytter fokus fra nettopp det og til det faktum at spjåkebertene ikke klarer å kle på seg selv og at dette er avgjørende for deres suksess, noe som dessverre er ganske vanlig for enkelte damer i næringslivet; de klarer ikke å slippe denne ubestemmelige «kvinnegreia» i stedet for å bli oppfattet som riktig i forhold til kompetanse.

  Kvotering i arbeidslivet er bare tull og tøys, eller rødstrømpepolitikk som det heter på nynorsk.

  Henrik

  Liker

 3. Føyer seg i rekken av den selvforherligende nykulturen som snart vil sprekke som den store og stygge kvisa den er, håper bare det skjer før man slipper rosabloggerne inn i næringslivet.
  Ja, jeg er glad for at jeg for lengst har forlatt denne triste brune stripa som en gang var Norge.

  Annette :(

  Liker

 4. Æsj, sånne kvinnfolk gjør meg bare kvalm. Det eneste som betyr noe er å se bra ut og digge seg selv.
  Æsj.

  Agnes

  Liker

 5. Og jeg som ikke har tatt feil siden 1923. Vel vel, en gang måtte jo være den første…
  Men likevel. Sånn rent prinsipielt og ikke for å tråkke noen på tærne, noe jeg nok desverre kan gjøre, tatt i betraktning hvor jeg sleiver med fingrene på tatstaturet.
  Vis man rent saklig ser på det å bruke personlig stylist og med det kjøpe seg en trendy jobbgarderobe for å avansere i karrieren. Så ser jeg ikke noen forskjell på det og det å bruke hodejeger for å ansette rett person i rett stilling, eller bruke karriereveileder for å øke sjansene sine for å få en bedre jobb. (No offense).
  I prinsippet er det samme greia, er bare det at vi er ikke vant til at enkeltmennesker bruker slike grep. På toppen i både business og politikk er det vanlig med allslags styling for å fremme budskapet, om det er personlig som i artikkelen i Aftenposten, eller om det er for å selge en sak. Større firma har egne avdelinger som driver med pleie av kunder og ikke minst aksjeeiere. Blir akkurat det samme. Men det er godtatt, fordi disse firmaene er så store at de trenger stabile eierforhold og et godt forhold til sine største kunder. At dette nå brer seg til andre arenaer og til det personlige utseendet også i mindre bedrifter. Er ikke noe rart. Det er effektivt. Fordi det både bygger egen verdighet og selvtillit, og det bygger bedre relasjoner til kolleger, ledelse og kunder. Derfor lar jeg meg noen ganger veilede når jeg kjøper klær, og prøver å leve opp til at mitt team er stilig, også når vi må gjøre jobben til hjemmetjenesten og hjelpe brukeren med å få gjort sitt fornødne. Because I’m worth it.

  Liker

 6. Teksten handler om damer som ikke klarer å handle selv fordi de ikke har peil på hvordan de bør kle seg og ikke det faktum at man blr bruke hodet og kle seg etter forholdene og egen smak og identitet.

  Lima :-)

  Liker

 7. Jeg går heller naken enn å ha noen som skal tvinge på meg et antrekk.
  Disse damene kan umulig ha det godt med seg selv.

  Neelam

  Liker

 8. Siden jeg er et av ytterst få kvinnemennesker med null, og da mener jeg virkelig zero, interesse for klær skulle jeg GJERNE hatt min egen stylist… Slippe å tenke ut hvilke antrekk en skal kjøpe -og ikke minst slippe å oppholde seg i klesbutikker! Yes please.
  Forøvrig vekker det negative følelser og mistenksomhet hos folk hvis de møter på noen som er mer oppdresset enn jobben deres tilsier at de behøver å være. Overpynta profesjonelle kan jo risikere at folk trorde prøver å dekke over inkompetanse med fancy ytre….

  Liker

 9. :) Jeg ler i det skjegget jeg fortsatt har, og som jeg forsøker etter beste evne å passe på så det ikke blir sittende fast i postkassa. :) Ler av et knakende godt innlegg igjen og av de varierte kommentarene med humor av høy klasse.

  Men jeg ler ikke bare, tankene svinger innom at det egentlig er godt jeg slipper å streve slik som så mange må gjøre i dag. Jeg har fast jobb, livet ut, og en sikker inntekt som «Statsstipendiat» eller fritidsforsker. :) Dårlig stelt med ambisjonene tenker kanskje noen. Men verken den faste «jobben» og ambisjonene forhindrer ikke at jeg finner masser av nyttige tips og inspirasjoner her. :)

  Tusen takk for en utmerket servering, alle sammen! Og spesielt til deg, Morten! :)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s