Come Undone

De som følger med på disse sidene har fått med seg at jeg kan finne på å sakse fra sider som handler om noe av det samme som mine egne skriblerier, og denne ganger kommenterer jeg en blogg fra et vikarselskap som heter Adecco – ekspertbloggen om jobb og karriere – nja, tror du kan styre unna disse sidene med god samvittighet …

Teksten handler om deltagere på Paradise Hotel og tar opp tråden for dette skillet mellom hva som er moralsk riktig eller galt på den ene siden og hvor mye et feiltrinn i ungdommen skal ha å si for fremtidig arbeidskarriere på den andre. Innledningsvis innrømmer jeg en viss usikkerhet på hvilket standpunkt tekstforfatteren representerer siden jeg leser teksten som om det bør være mulig å definere dagens feiltrinn på en annen måte enn hvordan man gjorde det tidligere – det vil si før menneskene fant seg i voldtekt fra sosiale medier hvor forfatteren forsøker å gjøre seg litt morsom med å referere til «juratiden».

Forfatteren er inne på et viktig poeng, en refleksjon, og det handler om den riktige definisjonen av erfaring – det vil si hva man eventuelt har lært av en eller annen hendelse – og mener at svarene som vedkommende realitydeltager bør presentere ved konfrontasjon er en eventuell lærdom.
Jeg er av den oppfatning at mennesker som deltar på faenskap som dette er tomme i nøtta.
Seriøst.
Forfatteren sammenligner dette med en moderne definisjon på barnestreker og det blir helt feil.
Forfatteren får seg i tillegg til å nevne at det finnes verre ting enn Paradise Hotel og trekker fram kriminalitet – og der forsvant forfatteren ut av min liste over mennesker som fortjener å benytte seg av en tittel som «ekspert» …

Deltagelse i Paradise Hotel er et brennmerke som bekrefter en identitet, personlighet og veivalg.
Valgt av ingen ringere enn dem selv basert på total mangel på verdisyn.

6 kommentarer

 1. Jeg leste denne teksten du refererer til selv, og syns at dette er lavmål. På den annen side så er det ikke annet å forvente fra en aktør som Adecco :-)

  Gratis påfyll?
  Nei takk!

  Hanne // HR

  Liker

 2. Du nevner i et tidligere innlegg at prostituerte fortjener mer respekt enn rosabloggere. Jeg fristes av å kommentere noe lignende med at kriminelle fortjener mer enn pd-deltakere.

  Hilsen Thomas

  Liker

 3. Nå har jo nevnte bemanningsselskap vært direkte delaktig i at jeg faktisk kom i arbeid etter en lengre arbeidsledighetsperiode (1,5 år), så selv om jeg har full forståelse for dine synspunkter, skal jeg avstå fra kommentarer. Det kunne jo hende at jeg kommer til å trenge deres tjenester en gang senere? Uansett så hender det at jeg heller til Trampe Kanins ord i filmen «Bambi»: «If you can’t say anything good, don’t say anything at all». Nå er det jo sjelden at jeg hører på ham, men har en intensjon om det.
  Og har jeg ikke klart det før, så må jeg da ha klart det nå, å havne i samme bås som han som ikke burde titulere seg ekspert?
  Life’s a bitch, and so am I.

  Liker

 4. Jeg er av den oppfatning at vikarbyråer bør begrense sine ekspertuttalelser. De er ikke noe annet enn selgere og ordremottagere som kun er ute etter profitt.

  HP

  Liker

 5. For å delta i «Paradise Hotel» må du ha et svært ego, være ekstremt selvopptatt og overfladisk. Jeg for min del ville ikke ansatt noen med disse «kvalifikasjonene». Jeg var selv tenåring i «juratiden», men selv da vernet man om eget omdømme.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s