Snørr og tårer og i verste fall død

Jeg har kommet i en alder hvor jeg ikke lenger er så opptatt av barnehagepolitikk.
Sagt på en annen måte, så er det vel heller fordi barna mine har blitt større …
Jeg har likevel ikke unngått å få med meg hvordan VG trakasserer barnehagene med store reklameplakater som skal skape frykt for at barna har det utrygt i hverdagen og feite overskrifter om noen som dør i barnehagen og det ene verre enn det andre – alt sammen under en stor fane som de kaller barnehagegranskingen.

Dagens tekst går til alle de flinke og snille menneskene som jobber i barnehager. Jeg tror aldri jeg har møtt noen barnehageansatte som ikke vil det beste for alle barna som fargelegger arbeidshverdagen deres.

VG burde i stedet rette skytset mot rammeverk og forutsetninger og omstendigheter og alle de andre patetiske tingene som kan forstyrre barnehageansatte i deres viktige arbeid med å gi små mennesker en god start på et liv som er fylt av farer og vanskeligheter på veien til å bli stor.
VG burde også rette søkelyset på ansettelsespolitikken og skjønne at mennesker som skal jobbe med mennesker – også de små menneskene – bør vurderes fra personlige egenskaper og ikke antall år på en sliten skolebenk.
Det er fort gjort å drepe livslyst og lek med å pakke det inn i pedagogisk bomull.
Voksne mennesker har blitt mer opptatt av å sitte på rævva og lage regler og rutiner enn å leve livene sine.
Voksne mennesker trenger å stake opp både her og der.
Det er jævlig nok at voksenlivet har blitt sånn fordi sosionomer og hjernevaskere har fått spalteplass, men la barna få slippe dette faenskapet og så kan vi heller håpe at de vil vokse opp og få lov til å leve som mennesker.

Jeg har heller ikke unngått å få med meg hvordan enkelte foreldre vet å hive seg på debatten med nye krav og forventninger til de som skal tørke opp resultatene fra sølet sitt.
Barn skal ha lek og moro med lyd og farger og tull og tøys.
Barn skal ha snørr og tårer som sterke virkemidler mot noe som kan være mye verre …

La flinke folk få gjøre jobben sin i fred samtidig som Kristin Halvorsen og Inga Marte Torkildsen bør få lov til å rydde kontorene sine uten forstyrrelser så det kan bli klart til nye mennesker med gode tanker.

VG, – det er snart bare sporten som holder dere i live.
Ta dere sammen!

2 kommentarer

  1. Godt sagt og jeg er helt enig. Barnehager bør ha en form for kvalitetssikring, men det eneste denne barnehagegranskningen bidrar til er å skremme, men så lenge de kan tjene penger på å skremme så gjør de det helt uten skrupler, uten å tenke på alle de menneskene som gjør en fantastisk fin innsats i barnehagen og konsekvenser som oppstår ved slik type skremselspropaganda.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s