Driter i etikken

Jeg treffer ganske mange jyplinger i næringslivet, disse som enkelte kaller ledertalenter og som andre kaller klyser.
Kjært barn har jo mange navn …
Jeg har lagt merke til at det er ganske mange av disse nye «ledertalentene» som ikke har noe synlig verdifokus, det er som om dette er noe som ikke betyr noe for dem, og nå har det faktisk kommet en rapport som bekrefter at norske studenter ikke vurderer etiske standarder som en viktig lederegenskap.
Så det, så …
De som følger med på disse sidene vet at jeg er ganske lunken til forskning, jeg innrømmer at jeg ikke har studert rapporten godt nok til å kjenne grunnlagsmaterialet, men i dette tilfellet er jeg faktisk ikke overrasket selv om jeg er av den oppfatning at forskning og statistikk som regel gir svar som forventet.

Rapporten viser at disse studentene befinner seg omtrent på samme etiske nivå som studenter i Russland, og dere som har sett hvordan nyrike russere oppfører seg kan sikkert være enig i at dette ikke er bra.
Meg og mitt og så videre …

Det finnes noen som sier at målet helliger middelet.
Det er et dårlig signal at det fortsatt finnes noen som forherliger dette …

Rapporten kan for øvrig lastes ned her

6 kommentarer

 1. Er vel ikke bare ungdommen. Her i byen har en gruppe enhetsledere brukt av kommunale midler og sponsorers pengepung til å dra på gratis ferie. Og da var det ikke en uke på Gran Canaria, nå sist var de tre uker i Australia. Kom en raport fra kommunaldirektøren idag, som lovet å ta et alvorsord med nevnte ledere, om det betyr hoderulling er jeg for kynisk til å tro på. Men hadde det vært undertegnede eller andre på gølvet som hadde tatt tre uker ferie i arbeidstida, er jeg rimelig klar over at køen på NAV ikke hadde blitt kortere.

  Liker

 2. Ferske ledere er så redd for å gjøre feil så de velger i stedet å ikke gjøre noe. Etikk er et fremmedord og de har ikke tanker for å gjøre noe som ikke kan gagne dem selv.

  Liker

 3. Jeg mener du bommer litt her Morten. Spørsmålet som har blitt spurt er «Hvor viktig er følgende kompetanser er viktig for at en person skal være en god leder?». På en skala på 1-7″ har de norske studentene fra NHH gitt etikk et snitt på 5,6-5,7 etter hva jeg kan se på grafen. Betyr det at man driter i etikken? Ganske langt i fra. Slik jeg ser det betyr det at etikk er viktig for å være en god leder. Strategi(som man kan ta en master i på NHH), evnen til å samarbeide og lytte er blant dem som rangerers som viktigere, uten at det sier noe om hvor uviktig etikk er.

  Hele greia spinner ut av synet/fordommene vi har på russere. Vi synes etikk er like viktig som russiske. Det klinger dårlig, det må jeg innrømme. Men sier det egentlig noe om oss, eller sier det noe om de russiske studentene. Kanskje litt begge deler.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s