Lykkedagen

Aj aj aj, jeg har gått glipp av den store internasjonale lykkedagen …
Man kan lese i Harvard Business Review at onsdag var det FN’s første offisielle internasjonale lykkedag og da gikk det ut ymse oppfordringer til ledere om å tenke over om de ansatte har det bra på jobb.
Denne gikk jeg glipp av.
Litt kjipt å tenke på, egentlig.
En av bloggerne på HBR viser til at lykke på arbeidsplassen handler om å ha det morsomt på jobb (!) med engasjement og mening som suksessfaktorer.

– Do my employees enjoy their relationships and their environment at work?
– Do they laugh?
– Are my people in the right roles — ones that fit their skill sets and offer appropriate challenge?
– Do they get to use their genius?
– Do they understand the purpose of the organization?
– Do they feel they’re a part of something that matters?

Dersom jeg ikke lenger har det morsomt på jobb, så finner jeg på noe annet å gjøre. Det er på arbeidsplassen jeg bruker mesteparten av livet mitt – i hvert fall i våken tilstand – og da er det mitt eget ansvar å sørge for at dette rimer med mine egne forventninger i form av påvirkning, motivasjon og inspirasjon og alt annet som gjør arbeidshverdagen hyggelig.
Jeg visste ikke at FN hadde kastet seg inn i dette, og det er jo litt kjipt å tenke på.
Sånn i ettertid.
Nå må jeg vente et helt år til neste gang …
Grøss.

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s