Hu hei, hvor det går mellom pupper og lår

– «Kom deg ut og kast klærne!»
Hanna Melhus er 20 år og er leder i Turistforeningens ungdomsorganisasjon, hun forteller at det er stadig flere ungdommer som kaster klærne mens de aker i naturen.
Hu hei, hvor det går mellom pupper og lår …

Teksten i Nettavisen gir inntrykk av at hun er stolt av å starte en trend med fokus på nakenhet i naturen – «naking» – og hun forteller at Facebook-gruppen har 25.000 likes hvor folk deler villig bilder av seg selv.

Jeg lurer på om dette er noen av de samme menneskene som litt senere kommer til å vise sine grinende ansikter på førstesiden i landets tabloider fordi bildene er misbrukt.
Jeg lurer på hvor dum det går an å bli …

Hun sier at bildene blir bedre om de ikke planlegges så nøye – det skal hun ha rett i – men så fortsetter hun at denne trenden kan bidra til at flere kommer seg ut på tur.
Det første spørsmålet som kommer opp i teksten er om de ikke er redde for å bli forkjølet …
Det andre spørsmålet handler om frykten for at bildene kan bli misbrukt og her presterer hun å svare at man ikke bør ta bilder man ikke er komfortabel med og at det finnes muligheter for å få fjernet bildet etterpå.
Nesten som en angrepille
– «Først og fremst tror jeg dette er en sunn trend som får flere ut på tur, også er jo påsken høysesong for naking …»

Dette er DNT Ungs naking-tips:
– Finn et fint sted i naturen, gjerne med usedvanlig bra utsikt.
– Få av deg klærne, strekk armene i været og snu rumpa til kameraet.
– Ta et bilde med selvutløser, eller få en i turfølget til å gjøre jobben for deg.
– Del bildet med andre.

Jeg lurer på om Hanna Melhus (20) vet at det sitter mennesker på den andre siden av verden som laster ned disse bildene og videresender dem – mennesker som driter i norske fjell og skoger men som sitter med piratversjon av Photoshop og manipulerer idoler med noen tastetrykk …

Denne teksten kunne vært skrevet mens jeg sitter naken i hytteveggen med en Kvikk Lunsj på fanget.
Den er ikke det.
Jeg bare lurte deg for å framprovoserere noen bilder i hodet ditt …

Her er DAVID SYLVIAN med «Fire in the Forest»

6 kommentarer

 1. Litt uenig i kommentaren om at korttenkthet er en velsignelse, spesielt med tanke på at mediene flommer over av grinete ungdommer som har fått nakenbilder publisert på alternative sider. Det er jo dette som er essensen i teksten, i hvert fall som jeg tolker den.

  Hanne Mette :)

  Liker

 2. Fullstendig enig! Kom dere ut, unge som eldre, alle som kan! Men behold gjerne noe klær på, En kan komme på tanker om hvor dumme det går an å bli, der tror jeg det nesten ikke finnes grenser. :)

  Jeg har min tvil om slike kriterier som å vise seg frem for å få oppmerksomhet ligger i bakgrunnen, så vil ikke det øke lysten for å være mer ute i naturen. Det er andre opplevelser som må til, tror jeg. Og de kommer i rikelig monn. Om en vil slippe de til. :)

  Så kommer muligens noen, om ikke her, med forsikringer av annen karakter og grunner for «å oppføre» seg slik, uten at jeg skal trekke frem noen eksempler. Det får i så fall bli opp til hver enkelt. Jeg for min del, beholder en god del klær på enda, og kommer aldri til å bevege meg utendørs med mindre av nevnte rekvisita, enn jeg selv regner for anstendig. :)

  Jeg er fortsatt så gammeldags at jeg forsøker etter beste evne å ta med meg vettet også, i slike situasjoner og i en hver anledning det er lurt å ta det med. Det har jeg funnet ut er det beste. En kan få problemer nok om en gjør det også. For grensene er ganske så varierende, spesielt her på nettet. :) Det vet vel de fleste, selv om slett ikke alle har oppdaget det, enda. :)

  Ut på tur, alle sammen! Aldri sur! ;)

  Liker

 3. Kvikk Lunsj`n hadde passa no til morgonkaffen, men eg er fullt påkledd så dine bilder blir litt kjedligare enn mine *ler*

  Desse «naking»-bilda florerer på «alle» lokalavisers-nettsider, så ein kan risikere å få ordentleg bilder på netthinna si av naboen, reingjeringassistenten på jobb, kundekontakten i banken, eller sin eigen lege. Generasjonsnakingbilder er vel det neste, flott hengt opp saman med anene frå farne dager.

  Når målet med turen mest blir at ein skal få ta dette bildet ein eller annan stad på vegen, kanskje litt bluferdig vekk frå den mest traffikkerte løypa, greier ein då å vere «her og no»…nyte, sjå, ta inn naturen ?

  Eg tenkjer at dette fenomenet føyer seg inn i ei lang rekke av korttenkt ubetenksomheit.

  Natur og nakenheit er heilt naturleg det, men på «rett» måte:)

  «There are always sunshine above the gray sky…. «, videoen viser kor storslått og vakker naturen er i seg sjølv, lat vi verne om den, bruke den fornuftig og finne ny kraft når vi nyttar den. Sangen har vemod i seg. Vi må aldri slutte å leite etter lyset.

  Mvh Marie

  Håpar sola skin i hus/hytteveggen, på ein eller annan måte :)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s