No Ordinary Love

MIRA
G J E S T E B L O G G E R :

Mira (26), Oslo
Denne teksten har vært litt vrien å skrive, mest med tanke på sensur og fordomsfrykt, men nå har Morten gitt meg anledning til å skrive om min yrkesgruppe og her er jeg :)

Jeg jobber som gledespike. Noen av dere vil kalle meg «hore», og det er helt greit siden jeg oppfatter at dere er langt utenfor målgruppen min. Jeg har savnet en som jeg kan snakke med og har ikke hatt denne personen før ganske nylig. Morten har nevnt at det er litt «typisk han» å treffe sånne som meg, men dere skal vite at jeg er rimelig lei av sosionomer og selvutnevnte forståsegpåere, rødstrømper og alle de andre som hiver seg på og som ikke har grunnlag for å uttale seg om min virksomhet. Vi stiller oss spørsmålet hva som egentlig er så ille med dette – en typisk lørdagskveld i Oslo fyller byen med mennesker som vil pule og bli pult, mennesker som skriker høyt og spyr ut sine fordommer uten tanke på å se seg selv i speilet eller lytte til sin egen stemme. De som roper høyest er de som ikke ser likhetstrekkene mellom mine ukedager og deres egne helger.

Jeg har aldri vært redd, og det jeg driver med er fortsettelsen på noe som var ment å være en kortsiktig greie ved siden av studiene mine for å sikre meg som økonomisk uavhengig. Nå tjener jeg over en halv million i året, skattefritt, jeg har ikke boliglån eller studielån og lever ganske godt etter et budsjett som forutsetter at jeg jobber fem timer i uka, noen ganger jobber jeg litt mer, andre ganger mindre. Dagsform har litt å si, men jeg har mine faste venner som gjør at jeg oppfatter tilværelsen som ganske trygg. Min erfaring viser at det er mange som setter pris på å treffe «en som meg» i en travel hverdag, og det fungerer ikke på den måten at jeg får besøk og pang pang hanky panky og ferdig. Jeg tilbyr en god samtale i hyggelige og trygge omgivelser, noen ganger så blir det med det selv om de fleste er ute etter sex. Noen går litt lenger og kaller det terapi, det er mange årsaker til at mennesker besøker meg men mange forteller at de ikke lenger har sex med sin faste partner. Det syns jeg egentlig er litt trist, og jeg ser jo at de ikke er lykkelige i forholdet sitt.

De fleste er faktisk helt vanlige mennesker som kjøper seg tilgang til oppmerksomhet fra et annet menneske. De har behov for litt kos på en praktisk og ukomplisert måte uten forpliktelser og det syns jeg er en ærlig sak. Noen syns at det er spennende å bryte med konvensjoner og tabuer og har spesielle preferanser som de ikke tør å nevne for partneren sin, noe som gir meg følelsen av at det finnes mange mennesker som glemmer å snakke sammen og ikke tør å gjøre ting som de kanskje er litt usikre på. Det syns jeg er litt kjipt. Sex skal være fomling og spontanitet, det er det som er kult med sex, og det er kanskje derfor enkelte mennesker velger å besøke en som meg. Både menn og damer, bare så det er sagt.

Jeg er sikker på at det finnes mennesker som blir utnyttet, men sånn er det jo i alle yrker. Det er paradoksalt at mitt yrke blir stigmatisert og fordømt og at man har gått så langt at tjenestegrunnlaget mitt blir kriminalisert samtidig som man leser om voldtekt i politiske miljøer og barnemishandling i religiøse miljøer. Min sex er på mine premisser selv om det fra utsiden kan virke som om det er motsatt, det er nemlig jeg som utnytter vennene mine mer enn den andre veien. Misoppfatningen om at folk er tvunget til å prostituere seg er bare idiotisk. Det er noe man innbiller seg fordi man ikke tror at noen kan like å være prostituert. Tenk på alle som stiller seg spørsmålet hva de ville gjort hvis de hadde mye penger og var økonomisk uavhengig, i hvert fall mer eller mindre. Jeg har reist verden rundt og bodd på steder som de fleste av dere som leser dette må nøye seg med å se på bilder og prospektkort. Jeg vet at noen sier at prisen er dyr, men jeg angrer ikke et sekund.

Sex og kjærlighet henger ikke nødvendigvis sammen, det er en myte. Sex er et behov på samme måte som alle de andre driftene og instinktene som ligger i menneskenaturen, og da bør det være opp til hvert enkelt menneske å lære seg at dette ikke har noen sammenheng med ondskap eller kriminalitet. Sex er nært knyttet til det å føle at noen vil ha deg og at man er god nok, at noen aksepterer og godkjenner deg, og det er da man kan si at sex mellom de menneskene det gjelder er en fin og god opplevelse. Det ser ut til å være alt rundt som skaper problemene, forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester har ødelagt for alle parter men mest for de som er sjenerte og som blir forbigått av andre.

Mira skriver bok som snart går i trykken, jeg har lest noe av det og dere kan glede dere. De som tror at det er sånn Fifty Shades-piss vil bli skuffet, – dette er en poetisk bok om mennesker og kjærlighet og det er lite som er mer vakkert enn det …

9 kommentarer

 1. Takk for at du deler din historie. Jeg har ingen spesielle fordommer mot mennesker som velger et yrke som dette frivillig, og jeg har ingen vanskeligheter med å se at noen kan trives med det, og så lenge du er lykkelig og står for det du gjør, så spiller det ingen rolle hva andre sier, men likevel sitter jeg igjen med en følelse at noe skurrer, jeg klarer ikke helt å sitte fingeren på det akkurat nå…jeg tror jeg må sove på det.

  Liker

 2. Lengten etter å bli sett er sterk for oss alle.

  Du skriv godt. Orda dine er saklege.Fakta. Litt kaldt kanskje, sånn mellom der….
  Eg kjenner mest på det triste i dette når eg les teksta di Kanskje mest på grunn av det du ikkje skriv om, som ikkje du kjenner deg berørt av. Den delen som handlar om makt i vid forstand.Makt som bryt ned og gir varige sår.Som du skriv, det skjer vonde og vanskelege ting i mange miljøer, også i miljø som bør og skal gå fram som gode eksempler.Det rettferdigjer ikkje våra eigne handlingar som går på tvers av lover og regler.

  «Sex er nært knyttet til det å føle at noen vil ha deg og at man er god nok, at noen aksepterer og godkjenner deg, og det er da man kan si at sex mellom de menneskene det gjelder er en fin og god opplevelse.» Heilt enig i denne setninga di her. Eg tenkjer at tryggheit, respekt, likeverd,omsorg og omtanke for kvarandre også er knytt til det å a sex med ein annan om det skal bli ein fin og god opplevelse.

  Eg trur at du sit inne med kvalitetar som du kan nytte til å hjelpe menneske på ein annan måte enn ved å selge sex, også for din del. Eg håpar du ikkje oppfattar meg dømmande,det er ikkje meininga.
  Boka di skal eg finne plass til i bokhyllene mine, eg er sikker på at den vil utvide min forståelse.

  Med venleg helsing Marie

  Liker

 3. Det sies at det er verdens eldste yrke du uttøver
  Jeg sier at hvorfor skal man ikke gjøre det? Det er mer enn nok av både kvinner og menn som tvinger seg sjøl til sex, riktignok med egen partner, men de gjør det likevel under en slags tvang. Med litt mer åpenhet om temaer som prostitusjon, sex, lyster osv så ville kanskje andre valgt annerledes, som å besøke deg ;)
  Vi lever dessverre i en evig tilstand av moralsk fordømmelse, enhver som skiller seg ut blir uglesett. Sånn burde det ikke være.
  Takk for at du deler
  Morten, du får jobben med å fortelle om boka når den kommer ut, trur absolutt den kan leses ;)

  Liker

 4. Jeg var på et arrangement i byen i går kveld og da havnet jeg midt i «strøket». Uten sammenligning for øvrig med teksten din som ikke gir inntrykk av at du jobber på gaten, men det har slått meg at de fleste av disse jentene er så hyggelig og imøtekommende og ikke minst utrolig vakre. Da mener jeg de europeiske, de pågående afrikanske er bare ekle og vulgære og må nok ta på seg skylden for at denne diskusjonen blir stigmatisert som den gjør. Jeg har ikke handlet sånne tjenester selv, men har respekt for både kjøper og tilbyder og stor motstander av alle fordommene som er forbundet med dette. Jeg vil snarere si at det er ganske mange av de norske jentene man kan treffe i lørdagsfylla i hovedstaden som har mye å lære av hvordan disse jentene oppfører seg.
  Som sagt, respekt!

  Stian ;)

  Liker

 5. Takk for at du deler med oss, Mira.
  Jeg gleder meg til å lese boken din og du har min fulle respekt.

  Jeg fikk også lyst til å kommentere at jeg håper leserne på denne siden får med seg teksten i det vakre musikkinnspillet ditt.

  Klem, Hanne Mette

  Liker

 6. Jeg har lite til overs for den norske dobbeltmoralen hvor mann og dame kopierer standardmalen med denne forventede A4-tilværelsen før det omsider går opp for dem at de faktisk er originaler, et eget individ med behov for å leve sitt eget liv hvor toppen av egoisme etter min mening er denne frykten for å ikke passe inn.

  Dine tjenester har en meget viktig funksjon i dette maskineriet ved å betjene kunder som ikke får tilfredsstilt sine seksuelle behov innenfor disse rammene. Sånn sett vil jeg gå så langt som å si at mange forhold ville gått dukken hvis det ikke hadde vært for de som tør å fasilitere tilleggstjenester som dette.

  Klem fra Astrid

  Liker

 7. Morten, jeg har lyst til å skrive at jeg elsker deg men det blir kanskje litt i overkant. Jeg velger i stedet å skrive at jeg elsker bloggen din og sier tusen takk for at du velger å publisere så bra tekster om ulike og ikke minst aktuelle temaer.

  Jeg har ganske mange ord og setninger som jeg kan dele om akkurat dette som Mira forteller oss, og kanskje det kommer en dag hvor også jeg tør å dele noen tanker med verden.

  Klem fra Mona ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s