Safari i rekrutteringsjungelen

Jeg treffer en del rekrutteringsmennesker.
Jeg treffer av og til noen som er flinke.
Det som er interessant, er samtalene rundt måten de jobber. Det er noe som jeg snakker om når jeg arrangerer jobbsøkerkurs også, – mest fordi jeg ser på rekrutteringsbransjen som et greit springbrett for ny jobb.

Tilbake til samtalene med disse rekrutteringsmenneskene hvor jeg pleier å spørre hvordan de liker å se på jobben de gjør, de ulike momentene og … ja, hele pakka, egentlig.
– «Det viktigste er prosessen», er det en som sier men jeg er ikke så veldig sikker på om hun vet hva hun snakker om når hun viser til «prosessen» …
– «Effektivitet», sier en annen.
– «Rask levering».
– «Til riktig pris», kommer det fra bakerste benk.
– «Kvalitet?»
– «Stor cv-base».
– «Redusert risiko for feilansettelser?»
Det pleier å komme noen andre argumenter også, men jeg syns det er litt rart at det ikke er flere som nevner kandidaten. Jeg oppfordrer som nevnt mine kursdeltakere å benytte seg av rekrutteringsbransjen som en aktuell innfallsvinkel, men påvirker og motiverer til at de skal henvende seg til dem for å tilby sin kompetanse og ikke for at de som er ansatt i rekrutteringsselskapet skal «skaffe dem en jobb».

Jeg blir også forundret over hvor nedlatende mange av disse «konsulentene» oppfører seg i møte med mennesker som kan være inntektsbringende for deres egen virksomhet og potensielle kunder i framtiden.
Ikke minst på telefon.
– «Registrer din CV i basen vår så tar vi kontakt med deg hvis det dukker opp noe …»

Det finnes fremdeles noen som tror at enkelte bedrifter benytter seg av rekrutteringsselskaper fordi man tror at de er mye flinkere til å foreta utvelgelsen av den beste kandidaten. Jeg er av den oppfatning at den viktigste grunnen til å kjøpe denne tjenesten er at man får anledning til å få flere kandidater inn i prosessen og således øke valgmuligheten – selve utvelgelsen er det bedriften selv som må foreta.

Mitt tips til jobbsøkere når de skal på safari i rekrutteringsjungelen, er å identifisere hvilket selskap som dekker den aktuelle næringen de skal bevege seg i og finne en ansatt som kan språket som føres i dette miljøet.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s