Tid til overs?

Det er deilig når man har god tid.
Det er deilig å slippe å stresse.
Jeg pleier å anbefale jobbsøkere som skal på intervju å gjøre seg kjent med hvor de skal slik at de slipper å oppleve noe stress med å ikke finne fram og sånne ting.
Det handler om å være forberedt.
Ti minutter ekstra kan være avgjørende for at du klarer å minne deg på hvorfor du er der du er.

Denne teksten skal ikke handle så mye om akkurat det, men litt om dette med tid og ikke minst god tid.
Tanken på å ha litt tid til overs.
Tid til ettertanke og refleksjon.
La oss si at du sniker deg ut litt før en dag, noen dager er sånn at det er mulig og du rekker en buss eller t-bane som går før den du egentlig skal ta og du får litt ekstra tid.
Ta vare på den tiden.
La oss si at du slipper en eller annen oppgave, naboen har allerede klippet hekken din i samme slengen som han klippet sin egen fordi han er så glad i den nye hekksaksen sin eller noe sånt.
La oss si at en eller annen gjør et eller annet som gjør at du får tid til overs.
Ta vare på den tiden.
Spørsmålet som dukker opp er hvor det egentlig blir av den …
Tenk om dette er en del av hele spillet, – det er jo sånn at vi mennesker har vår tilmålte tid for vår eksistens selv om vi ikke har peiling på når det egentlig slutter.
Det er jo bra.
Vi vet jo aldri hvor god tid vi egentlig har, mener jeg.
Det er kanskje ikke like bra.

– «Fy faen … like før jeg daua … hadde jeg ikke kommet meg over gata i løpet av disse fire sekundene så hadde jeg blitt påkjørt av den mørke bilen som jeg hverken så eller hørte …»
– «Giiid … tenk om ambulansen hadde kommet ti minutter senere … da hadde ikke legene klart å få liv i hjertet mitt igjen».
– «Grøss, hvis jeg ikke hadde stoppet og pisset i veikanten så hadde det vært meg som hadde sittet klistret fast i kjedekollisjonen …»

Eller, for å være litt mer positiv:
– «Dersom jeg ikke hadde rekket flyet hjem så hadde jeg ikke fått med vorspielet til gutta og blitt med ut på fredagsfylla og møtt The Love of My Life …»
Eksemplene kan være mange, og noen ganger kan man lure på om dette kan være noe av den bonustiden som du en eller annen gang har fått av en eller annen grunn og som omstendighetene og tilfeldighetene tar tilbake.
Bare en tanke.
Jeg hadde litt tid til overs, og ble sittende og filosofere litt …

Tilfeldigheter er undervurdert.
Her er CULTURE CLUB med «Time – Clock of the Heart»

6 kommentarer

 1. Tenk om det ikke finnes tilfeldigheter ? Jeg tror ikke så mye på tilfeldigheter jeg – jeg tror på ….noe annet :-) Og så tror jeg på at vi kan velge- ALT kan velges. Det er ikke alt som er lett å velge – men ALT kan velges. Også tiden…. Den går uansett den- undrer litt hvorfor vi kaller det for «tid» ? Fortiden, nåtiden, mellomtiden og fremtiden. Men det er mange fine historier som er knyttet opp mot noe man fikk tid til- eller ikke fikk tid til, så da skjedde noe helt annet- enn det som «egentlig» skulle skjedd.

  Liker

 2. Enig, tilfeldigheiter er undervurdert. Er dei eigentleg tilfeldige ? Nokre tilfeldigheiter kryssar spor fleire gongar, då skal ein lytte til dei :)

  Tid til å ta inn, lytte, reflektere. Tid til å handle på alle desse refleksjonane ein gjer seg.Tida som berre går av seg sjølv, og så kokte det bort i kålen det ein tenkte ein skulle nytte tida til

  «Time – Clock of the Heart”,-Hjertets tidsopplevelse er eit kapittel for seg sjølv, tenkjer eg :)

  No har eg brukt litt av tida her inne med deg, det er ikkje bortkasta brukt tid.

  Her hos meg skin sola, småfuglane syng i tretoppane og våren er enno ny. Eg skal nytte tida før arbeid til mest ingenting, eller kanskje er det ganske mykje, ingenting ……

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s