The Awakening

Det er første gang Nav har fått en helhetlig oversikt over antallet serviceklager.
Det er på tide.
De vanligste klageårsakene er at brukerne er misfornøyde med oppfølgingen, opplever mangelfull veiledning i tillegg til dårlig oppførsel fra de ansatte.

Kunnskapsdirektør (!) Yngvar Åsholt nevner diplomatisk at denne klagestatistikken gir et godt grunnlag for å peke på noen områder der Nav kan forbedre seg og det er jo ganske godt observert.

Nav og service er jo ikke noe som går hånd i hånd, for å si det sånn, men samme person forteller videre at de er opptatt av at alle brukerne blir behandlet på en skikkelig måte.
Nå skal de iverksette tiltak for å yte bedre service.
Det er bra.
Det blir spennende å følge dem framover.
Mitt forslag er at de kan begynne med å kvitte seg med de fleste sosionomene og slipper til overtallige fra servicenæringen. Smil, positivitet og pragmatisme står ikke på timeplanen på høyskoler og universiteter og når majoriteten av disse heller ikke vet hvordan verden fungerer utenfor vinduene deres så bør de kanskje finne på noe annet. Man må huske på at de fleste mennesker er rigget sammen sånn at de klarer å leve med en blemme her og der bare man blir møtt med respekt og profesjonalitet.

Jeg er helt sikker på at det finnes flinke folk i Nav.
Det som er kjipt er at de som synes og de som blir vurdert av brukerne ikke er i denne kategorien.
Men, det blir sikkert bra når tiltakene deres slår til …

Det er endelig onsdag og dagen da alt kan skje – her er CHRIS BROWN med «Forever»

4 kommentarer

 1. Følger deg på den med sosionomer. Før ville jeg nok sagt at man burde erstatte dem med løsningsorienterte Ergoterapeuter. Men ser at sosionomtenkingen er så innarbeidet i NAV, at de enslige eErgoterapeutene som er der, tilpasser seg og adopterer NAVs grunnholdning til behandling av sine klienter. Synd, men leit. Er nok litt skjepisk til om folk fra servicenæringene vil kunne snu negativiteten til respektfull kundebehandling til det bedre. Har dårlig erfaring med folk med videregående skole/fagbrev i stillinger som faktisk krever treåig høgskole.

  Liker

 2. Det handler ikke bare om de ansatte i NAV, det handler like mye om hva jobben deres består i. Får de beskjed om å spare penger ved å fokusere på å forhindre juks og ved å insistere på at det beste for alle er å komme fortest mulig i jobb så hjelper det ikke nødvendigvis om de gjør dette med et smil. Jeg har tidligere stilt meg kritisk til om NAV kan kreve av folk med psykiske lidelser går til psykolog og at psykologen må friskmelde 60% tilbake til fullt arbeid innen 18 uker fra henvisningsdato http://dinpsykologonline.wordpress.com/2012/02/02/har-sykmeldte-plikt-til-a-ga-i-terapi-og-bli-friskmeldt-innen-tidsfrist/. Skal NAV ansatte gjøre en god jobb må vi være villig til å betale det det koster for folk å få de tilbudene de har behov for.

  Liker

  1. Godt poeng, men jeg mener fremdeles at det begynner med menneskene som skal utføre jobben og de fleste av disse er pt ikke bra nok.

   Omstendighetene og det tekniske rundt er en annen diskusjon :)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s