Verdiløs på arbeidsplassen

Aftenposten har en interessant tekst som forteller at hver tredje nordmann føler seg verdiløs på jobb, og det er dårlige og resultatfokuserte ledere som får skylden. Jeg er helt enig i at det finnes alt for mange dårlige ledere der ute, men man må også ta i betraktning at man selv har et ansvar for å styre hvilke valg men tar i betraktning når man skal inn i arbeidslivet og dette skriver ikke teksten noe om.

Teksten har imidlertid en setning som jeg liker ganske godt, og det er den som forteller at en av lederens viktigste oppgaver er å sørge for at de ansatte opplever mening på jobben. Dette betyr at man må være flink til å kommuniserere bedriftens strategi og synliggjøre hva man tror det kan være smart å gjøre.

Visjon og verdier på arbeidsplassen er sterkt undervurdert og jeg opplever ofte å treffe ledere som fnyser av dette og kun peker på resultater og mål. Dersom du ikke klarer å identifisere dette på arbeidsplassen din, så foreslår jeg at du finner på noe annet før det er for sent.

3 kommentarer

  1. Det er mange fine visjoner og verdier der ute – som på en merkunderlig måte bare gjelder som finsnakk utenfor døra. Som ett boligprospekt hvor ett hus på 100 kvm ser ut som det inneholder rom for 200 kvm. Sånn enveisvisjon :-)

    Liker

  2. Ein nydeleg sang med eit viktig refreng.Å finne sin eigen styrke og inneha tryggheit nok til å vite at den ein er og det ein gjer er godt nok, tenkjer eg er viktig både privat og i arbeid. Viktig er det òg at dagen og det ein styrer med gir meining, for seg sjølv og i dei relasjonane ein er ein del av. Ein ledar har ei viktig oppgåve i det å formidle kvar vi er og kvar vi skal og korleis kome dit. Om ein ledar er trygg i si rolle tenkjer eg at han også er raus med konstruktive tilbakemeldingar, slik kvar enkelt medarbeidar òg har eit ansvar overfor kvarandre. Vi har alle behov for å bli sett, også ledarane.

    ( no har eg høyrt sangen fleire gongar, tar det til meg :))

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s