Arbeidsglede

Aftenposten har en interessant tekst som forteller at det er arbeidskollegaene dine som spiller den viktigste rollen for arbeidsgleden. De viser til en eller annen undersøkelse, men personlig så mener jeg at det er ganske innlysende at det er menneskene rundt deg som påvirker hvordan du har det.
Dog med visshet om at det finnes en og annen einstøing der ute.
Man tilbringer mer tid sammen med arbeidskollegaene sine enn sitt øvrige sosiale nettverk, i hvert fall i våken tilstand, og da er det alfa og omega at du har hyggelige folk rundt deg som bidrar til en viss arbeidsglede.

Jeg er litt overrasket over at dette samspillet ikke har mer fokus i jobbsøkerprosessen, det er ikke så ofte jeg får spørsmål om dette i intervjusetting og det syns jeg egentlig er litt rart. Arbeidsglede påvirker produktiviteten i bedriftene, men som teksten påpeker så er ikke dette noe som må forveksles med kos og hygge. Det handler om å bli sett, få tilbakemeldinger, føle at man mestrer jobben og at man synes det er gøy å få være med på å videreutvikle bedriften.
Det er dette som gir resultater.

3 kommentarer

 1. Morten skrev: «Det handler om å bli sett, få tilbakemeldinger, føle at man mestrer jobben og at man synes det er gøy å få være med på å videreutvikle bedriften.»
  Det får man ved å ta ansvar for sitt eget arbeidsmiljø, ved å gi akkurat dette.

  Liker

 2. Og jeg ikke bare tenker,men mener at det er ett gjensidig ansvar. Arbeidsgiver og ledere skal også etterstrebe at arbeidsmiljøet er godt. Ledere/ mellomledere som er konfliktsky og redde for selv å få problemer kan bidra til at faktorer som trigger ett dårlig arbeidsmiljø eser.

  Liker

 3. Nokre dagar kjenner ein at alt «flyt» som det skal, arbeidsoppgåver glir lett, til tross for sine utfordringar,og samarbeidet mellom oss kollegaer glir lett. Andre dagar, nei…
  Arbeidsgleda blir til i møtet mellom deg og meg, arbeidskollegar i mellom, og avheng på godt og vondt av livet vi lever saman med kvarandre i heim, skule, arbeid. I går var ein slik dag då «alle» hadde nok med sitt.Eg tenkjer at det ikkje berre var eg som gjekk tom heim frå arbeid i går, tom og litt skuffa over meg sjølv fordi eg ikkje bidrog til at arbeidsgleda skulle få gode vilkår.
  Eg får håpe på og arbeide for ..ein dag i morgon, med blanke ark og fargestifter til :)

  Ha ein finfin dag :)
  Mvh Marie

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s