Suksesshistorie

Jeg har ikke noe tall på hvor mange intervjuer jeg har gjennomført siden jeg startet i rekrutteringsbransjen i 1997, men jeg tror det er ganske mange.
Det har blitt noen spørsmål, for å si det sånn …
Det er det denne teksten skal handle om, og du har sikkert lagt merke til at det finnes mange dustete spørsmål som kan slenges i ansiktet ditt i et jobbintervju – kanskje mest fordi det fremdeles finnes overraskende mange som syns det er kult å grille og drille og plukke kandidatene fra hverandre.
Uvisst av hvilken grunn.
Jeg oppfordrer jobbsøkere til å takke for seg når det begynner å bli ubehagelig og er av den oppfatning at et intervju skal være en samtale mellom to likeverdige parter hvor formålet er å finne ut om dere passer sammen eller ikke. Jeg er heller ikke tilhenger av den industrialiseringen som preger rekrutteringsmarkedet og jobbsøkerprosesser generelt, og de som følger med på disse sidene har sikkert sett konturene av denne røde tråden hvor jeg er opptatt av fire ting:
– Kompetanse
– Resultater
– Personlighet
– Motivasjon

Det er dette vi skal snakke om i et intervju og for at vi skal komme raskt fram til poenget så kan vi faktisk komme dit med et eneste spørsmål:
– «Hva er du mest stolt av å ha utrettet i din foreløpige arbeidskarriere?»

Tenk over hva du vil svare.
Det er rett og slett snakk om en suksesshistorie, og jeg er sikker på at du klarer å finne fram til et eller annet som du er rimelig stolt av å ha fått til.
Dette skal du snakke om.
Dette vil også føre fram til noen oppfølgingsspørsmål, svar kort og konsist og sørg for at det er du som blir sittende i rollen som historieforteller.

Beskriv gjennomføringen og din rolle, hvor du jobbet og hva som ble resultatet. Historien bør inkludere litt blod og svette, utfordringer og trusler og som i de fleste gode eventyr så slutter det bra og det bør være basert på din fortreffelighet.
Det er det som gjør det til din suksesshistore.

3 kommentarer

  1. Perfekt spørsmål å starte et intervju med :) utfordrende, underholdende (kan være) og en fantastisk måte å få innsikt i arbeidssøkers tanker og verdier. Good one!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s