Varierte oppgaver

Jeg tar en liten spin-off fra forrige innlegg og denne gangen til en formulering som gir rom for tolkning. Du har sikkert sett denne teksten i en stillingsannonse og du bør finne ut om dette er oppgaver som er relevante i forhold til hva du oppfatter at du er stand til å gjøre. I et mindre firma med få ansatte må du nesten regne med at du må gjøre oppgaver som kanskje ikke står beskrevet i stillingsbeskrivelsen din. Dersom du har nevnt begrepet «fleksibel» i søknadsteksten din, så er det her denne definisjonen blir satt på prøve.

Du skal være klar over at det finnes en del mennesker som faktisk forventer at alle stiller opp for fellesskapet, det være seg å tømme søppel eller oppvaskmaskinen og sette på ny kaffe og hente mer dasspapir på lageret når det er tomt. Personlig syns jeg sånne ting er ganske hyggelig. Det gir en ganske fin følelse av samhold og identitet på arbeidsplassen, og det er noe som jeg oppfatter som ganske viktig for trivselen.

Du skal samtidig være klar over at «varierte oppgaver» ikke er noe som skal snikinnføres i arbeidsoppgavene dine. Det finnes noen som legger merke til at du har skiftet tonerkassett i printeren noen ganger, og gjett om disse banker på hos deg neste gang du er opptatt med andre ting og kollegaen din har tillatt seg å skrive ut fargebilder fra konfirmasjonsselskapet …

Det er viktig å påpeke at dette begrepet ikke hører sammen med hva enkelte oppfatter som en drittjobb. Ikke for det, jeg er sikker på at du vet om en eller annen fisefin fjert som rynker på nesa når stoltheten skal settes på prøve, men i det lange løp så går det bare utover vedkommende.
Ignorering er for øvrig en sterkt undervurdert maktfaktor … :)
Jeg pleier å spørre kandidater om akkurat dette, hvordan de oppfatter en del av disse spontane utfordringene som dukker opp på en arbeidsplass.
Det handler om gjennomføringskraft og beslutningsevne.
Det handler om å gå foran som et godt eksempel og litt om kommunikasjon og personlig merkevarebygging.
Tenk på den.

Du må også tenke som så at dette er noe som kan oppfattes som «takknemlige avbrekk» i en rutinepreget arbeidsdag.
Tenk på den også, når du først er i gang.

3 kommentarer

 1. Der satte du spikeren på hodet. Det er først nå som jeg har blitt ordentlig «voksen» i arbeidslivet jeg har skjønt hva begrepet «fleksibel» egentlig betyr ;-)

  Liker

 2. Fredag har kjøkkensansvarlig ansvar for noe ekstra til lunsj. Vanligvis blir det ei stor skål smågodt. En sjelden gang kake. Sist jeg hadde kjøkkenuke ble det grønnsakssuppe. Og medansvarlig for kjøkkenet den uka ordna rundstykker. Personlig merkevarebygging? Muligens. Men det handler om å ta vare på sine kolleger

  Liker

  1. Enig med kamelen, men husk at pesonlig merkevarebygging er et misforstått begrep som ikke har noe med det fjaset man lærer på BI å gjøre som hanlder om hvordan man best mulig skal selge mest mulig. Personlig merkevarebygging handler om hvordan man oppfattes av andre, og jeg er sikker på at denne personen som stiller opp og gjør det fint og hyggelig på kjøkkenet har et godt renomme og det er en meget god egenskap å kunne ta vare på andre :)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s