Hektisk arbeidsmiljø

Jeg følger opp med en ny stillingsannonseformulering som i likhet med de fleste formuleringer gir rom for tolkning, – denne ordlyden som poengterer at du må takle et hektisk arbeidsmiljø dukker opp titt og ofte i stillingsannonser og den er vel rimelig krystallklar på at det kommer til å bli en del å gjøre.

Det finnes ganske mange mennesker som forteller hvor fint de syns det er når de har noe å gjøre hele tiden, men paradoksalt så opplever jeg at dette er mennesker som er opptatt av andre ting som kanskje ikke hører hjemme på en arbeidsplass. Dersom du leser denne ordlyden i en stillingsannonse, så skal du være klar over at det ikke er rom for så mange andre ting og at de som står bak ønsker å ansette en som både liker og kan jobbe i et hektisk miljø hvor det til tider kan gå litt fort i svingene. Personlig så syns jeg det kan virke som om det jobber mennesker her som kanskje ikke er klar over hva de driver med, litt sånn hu hei hvor det går mellom pupper og lår men det er en helt annen sak …

Noen oppfatter dette som et sted hvor man ikke rekker å kjede seg seg og at tiden flyr som om det du jobber med blir som en slags livsstil.
Noen liker det.
Jeg tror du uansett gjør lurt i å finne ut hvor hektisk det faktisk kommer til å bli.
Hvis de som bør vite det har tid til å svare på det, da …

Dersom man må belage seg på at det er hektisk i perioder, så er det noe helt annet. Årsoppgjør og revisjoner og produksjonstopper og sånne ting er jo noe man må regne med i de fleste stillinger.

Min erfaring med miljøer som trekker fram dette begrepet i sine stillingsannonser, er – dessverre – rettet mot unge arbeidsstakere som skal styres av en ung sjef, som regel i rosa skjorte og som egentlig ikke gjorde det så godt på BI men som valgte å gå der fordi det var kult, en person som liker å være litt sjef og som til stadighet minner sine ansatte om det.
Ja, jeg er fordomsfull … :)

Jeg finner det samtidig rimelig unødvendig at en arbeidsgiver skal minne sine nye ansatte på at det er mye å gjøre.

2 kommentarer

 1. Dersom eg vart innkalla til eit intervju der varierte arbeidsoppgåver, som du skreiv om i forge innlegg, og hektisk arbeidsmiljø hadde vore framheva i utlysingsteksta, tenkjer eg det hadde vore vanskeleg å ikkje vere positiv i mi tilbakemelding til «utspørrarane» angåande desse punkta for eg har no, forhåpentlegvis, søkt med opne auger på stillinga :)

  Eg trur nok at ein arbeidsgivar tenkjer at dette er positivt ladde formuleingar, men eg synest dei har eit skjær av utnytting over seg også. Som arbeidstakar ynskjer eg å vere open for utfordringar og at arbeidsgivar og medarbeidarar skal oppleve meg som ein støttespelar, men ingen er tjente med at ein arbeidstakar vert dregen i alle retningar, slett ikkje ein arbeidsgivar.
  Eller, kanskje ein arbeidsgivar som satsar på bruk og kast…..

  Have a nice day :)

  Liker

 2. Blir en dualisme her. på den ene siden jobber vi gjerne et hakk bedre/mer effektivt under en tanke mer press/hastighet i arbeidsdagen. På den andre siden vil vi ikke jobbe, og finner all slags unnskyldninger for ikke å gjøre arbeidsoppgavene vi har tatt på oss.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s