Lagspiller

Du har sikkert sett at det finnes bedrifter som ser etter en lagspiller, og det eneste som virkelig er sikkert dersom man skal tolke dette begrepet er at du ikke er alene i kontorlandskapet. Dette kan signalisere at det er et eller annet med kulturen i selskapet som du bør være litt oppmerksom på, siden de som har skrevet denne teksten virkelig poengterer at du må spille deg inn på dette laget.
Du bør definitivt forhøre deg om samarbeidsklimaet i bedriften.
Du bør kjenne på mavefølelsen din og sjekke om dette er mennesker som du klarer å samarbeide med.

De som serverer et sånt flåsete begrep forventer antageligvis en vennlig, pliktoppfyllende og samarbeidsorientert person som unngår konflikter og har muligens litt mer fokus på person enn sak. Dette er sannsynligvis en person som ønsker stabilitet og sosial samhandling, er rimelig lojal og pålitelig og bruker kanskje litt tid på at alle skal ha sitt å si når beslutninger skal fattes.
Egentlig en hyggelig person, når man tenker ordentlig etter. Alle bedrifter trenger sånne, men det forutsetter at de som allerede er inne er klar for å slippe til en ny person på laget.
Det viser seg ofte at dette ikke alltid er tilfelle.
Den nye gutten eller jenta i klassen vil alltid oppfattes som en konkurrent.

Jeg tror nok at dette er en person som de fleste bedrifter ønsker seg. Dette er en person som er arbeidsvillig og lojal med sterk sans for orden og ryddighet. Vedkommende oppfattes som punktlig, pålitelig og trives godt med selvstendig arbeid med faste rammer og tydelige instruksjoner, har det ganske godt med rutinearbeid og blir i rollen i ganske mange år med en arbeidsinnsats som titt og ofte bikker over til ekstrainnsats.
Dette er en person som kan gå i kategorien «for godt til å være sant» og da er det som regel det …
Dessverre.
Noen kan kanskje være litt frimodig og kalle vedkommende for en dott.

Still smarte spørsmål når du kommer på intervju
Sett opp antennen din, og sjekk fargen på de blinkende lysene …

3 kommentarer

 1. Godt råd med antenner ute og varsellampar.
  Det blir lagt tunge bør og store forventningar på, og til ein ny lagspelar om ein ynskjer denne skal kome inn å «fikse» gruppa.
  Når ein les i ei stillingsannonse at ei bedrift ynskjer ein lagspelar, ja så kan ein no også tenkje at her er ei bedrift der alle spelar på lag og no ynskjer dei ein til på dette laget der alle støttar kvarandre og dreg i same retning mot målet. Forsåvidt positivt det, men…

  Så var det dette med smarte spørsmål då :)

  Liker

 2. Stillingsannonser skulle kommet med egne oppslagsbøker for ord og uttrykk. Lagspiller er vel det samme som «samarbeidsvillig»? Hvem er vel ikke det når man er ny i jobben? Et uttrykk som ofte går igjen i stillingsannonser er «Kan vise til gode resultater fra samhandling/samarbeid med andre.»
  Hvordan i all verden skal man kunne dokumentere den slags?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s