– end of text –

I dag skal jeg ikke gjøre en dritt.
I dag skal jeg bare lene meg tilbake og kose meg med Astrid.
Nja, tatt ut av sin sammenheng og så videre … nei, jeg viser til en tekst fra Astrid Trondal som er arbeidssøkende og leser et titall stillingsannonser i uka. De som følger med på disse sidene har sett at jeg har kommentert noen av disse annonsetekstene den siste tiden, og det er ikke så lett å bli klok på hva de som skriver at de ser etter nye ansatte egentlig ser etter. Når en rekke av disse bruker elektroniske rekrutteringsverktøy i tillegg til at de lar nyutdannede broilere stå for seleksjonen så sier det seg selv at det blir litt kål.

Astrid deler en tekst som forteller hvordan hun stadig vekk ser «HR-rådgivere» med lyseblå skjorte og profesjonelt smil som stiller opp i Dagens Næringsliv og forteller hvordan man må skreddersy søknaden for å få drømmejobben mens de i samme drag klager over alle de dårlige søknadene de daglig kaster i søpla.

Sender en hilsen til Astrid og takker for at du deler dine tanker. Min medfølelse går samtidig til alle jobbsøkere som må finne seg i å la seg manipulere og diktere av et juniorkorps som ikke har lært hvordan de skal stemme instrumentene sine.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s