Lord of the numbers game

Dette er en tekst som linkes mot noe som opptar meg litt, og Aftenposten skriver en snutt om en fyr på 77 (!) som nylig har tatt seg en bachelor. Min første inskytelse er hvorfor i all verden en kar på 77 skal ta en bachelor, da han antageligvis besitter en kompetanse basert på livsvisdom som overgår det meste av det som tråkker rundt på sånne høyskoler. Samtidig slår det meg som litt merkelig at det er er fritt fram for hvem som helst å ta en utdanning uten tanke for hva som venter i den andre enden.
Det viktigste poenget i denne teksten er likevel hvordan han vurderer sine medstudenter som latsabber.
Kred til mennesker som har baller til å kalle en spade for en spade.

Tekstens hovedbudskap handler selvfølgelig om den årlige tilstandsrapporten for høyere utdanning som er lagt fram denne uka, og det bør vel ringe bjeller for noen og enhver når denne viser at bare 39,7 prosent av bachelorstudentene klarte å bli ferdig med graden sin på normert tid.

Jeg treffer en del mennesker som møter opp med papirer og grader og titler som de ikke en gang klarer å uttale riktig og som ikke kan gjøre rede for hva de faktisk kan og hvordan de har tenkt å bruke kunnskapen sin.
De viser til noen tall som ikke forteller noen verdens ting.
Jeg kaller dem bleikfiser, men bare som en betegnelse i mine egne kandidatoversikter som du ikke trenger å bry deg om. Da er det morsommere med disse fargerike menneskene som banker på døra med glød og entusiasme og faktabasert erfaring med historier som står på egne bein uten støtte av uforståelig tallmateriale.

Jeg leser hvordan noen av oppfølgingskommentarene fra et par studenter i bånn av teksten tar for seg denne mannens omstendigheter og hvor forstyrrende det oppleves for studentene når man ikke er fullfinansiert med nedbetalt bolig og hvordan deltidsjobber hindrer studenter å fordype seg i materien.
Morgendagens ledere, folkens …
Grøss.

Én kommentar

  1. Som tre-barnsmora som er i praksis hos meg nå. Snart ferdig med 2/3 av bacheloren i Ergoterapi, kunnskapsrik og -tørst.
    Mye triveligere å ha som student enn fjorårets russ. Og blir sannsynligvis også en bedre yrkesutøver den dagen hun står der med autorisasjonen sin.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s