Dagens outfit

Dagens Outfit

Fotografen og aktivisten Taslima Akhter har berørt en hel verden med bildet av de omfavnende ofrene som ble funnet i ruinene etter den sammenraste tekstilfabrikken i Bangladesh. Hun har de siste fem årene dokumentert de elendige forholdene til tekstilarbeiderne i Bangladesh og forteller at hun tilbragte hele dagen ved ulykkesstedet og ble vitne til hvordan skadede arbeidere ble reddet fra ruinene av Rana Plaza. På ettermiddagen kom hun over to ofre, en kvinne og en mann, som omfavnet hverandre i ruinene med blodet som rant som en tåre fra øyet til mannen.

Taslima Akhter har studert foto ved South Asian Institute of Photography, og har mottatt stipend fra anerkjente Magnum Foundation. Arbeidet hennes er blitt vist frem ved en rekke anledninger, og i 2009 ble noen av bildene hennes stilt ut i Norge under fotofestivalen Nordic Light. Hun har tidligere vært engasjert som studentpolitiker, og har vært involvert som aktivist i arbeider- og kvinneorganisasjoner i en årrekke.

Kilde: VG

– Dagens outfit 22. september 2012
– Dagens outfit 7. oktober 2012

5 kommentarer

 1. Jeg er enig i kommentaren til thedreamer79, det er et utrolig vakkert bilde som fortjener all den oppmerksomheten den kan få og aller mest til målgruppen som jeg antar at du sikter til, nemlig pudderludderne som dominerer bloggelistene med disse patetiske innleggene med selvdigging.

  Har brukt noen dager på å bli kjent med sidene dine, Morten.
  Dette er noe av det bedre som finnes av blogger, og jeg har sett ganske mange :)

  Vela (✿◠‿◠)

  Liker

 2. Linkane dine her, sterkt å lese.Innlegget likeså. Det er i meste laget å ta inn over seg, det er vondt, men flott at det vert formidla. Godt at det berører.

  Mvh Marie

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s