Meningen med livet

Jeg fikk en henvendelse fra en jente som lurte litt på dette ikonet mitt, gravataren eller kall det hva du vil. Jeg har brukt puslespillsymbolet så lenge jeg kan huske, det har på en måte vært som en slags signatur, ikke bare på denne bloggen, men også gjennom tidligere saker og ting.
Morten
Nå kan jeg jo si at jeg jobber med puslespill til daglig, jeg finner disse «puslespillbrikkene» som mangler hos ulike selskaper, som en slags casting til næringslivet hvor jeg hjelper til med å finne riktige ansikter til de riktige settingene. Alternativt i rollen med å hjelpe jobbsøkere med å samle sammen løse brikker for å ferdigstille nye bilder.
Tidligere pleide jeg å si at det kanskje lå noe … nja, jeg er nesten fristet til å bruke begrepet «litt dypere» og i en sammenheng med at vi alle bare er små brikker i det store spillet, eller noe sånt.
Skjønner du?
Sånne ting man snakker om når det er litt seint og man befinner seg i dette svarte hullet i tilværelsen som litt senere vil bortforklares med at det må ha vært noe med rekene. Alle disse merkelige replikkene som utveksles i en eller annen seriøs nattprat, antageligvis på et nachspiel hvor det er helt vanlig å snakke om meningen med livet og sånne viktige ting som det ikke er så viktig å snakke om ellers.
Du har faktisk en eller annen misjon.
Du tror det kanskje ikke, men du er her av en eller annen grunn.
Det kan muligens ha vært sånn det begynte. Det spiller i og for seg ingen rolle, men denne jenta som minnet med på dette fikk minnebanken min til å spole gjennom utydelige bilder og filosofiske betrakninger fra svunnen tid hvor vi diskuterte hvordan vi skulle flytte brikkene våre for å forsøke å finne ut av det hele.
Seriøst.
Nja, men det kan ha vært at vi trodde på det der og da.

Jeg er sikker på at du en eller annen gang har spurt deg selv hva som er vitsen med hele greia, livet og kjærligheten og død og krig og fred og sånt. Tankene kommer som regel når man er litt nede eller kanskje litt fjern, av en eller annen grunn, det er som om man ikke bryr seg så mye om sånne ting når man er på topp og har mer enn nok med å være høy på seg selv og det er ingen andre ting i livet som betyr noe.
Meningen med livet sett fra ditt eget ståsted, – har du tenkt over det?
Det er du som er hovedpersonen i ditt eget liv og da kan det være naturlig å stille spørsmålet om hva som er meningen med akkurat din tilværelse.
Kanskje er det nettopp du som er eller blir far eller mor – stryk det som ikke passer – til en eller annen som kommer til å gjøre noe stort eller som skal bringe fram en eller annen, som en lang kjede av viktigheter helt fram til denne spesielle som er den som gjør dette store som ingen egentlig er klar over hva er selv om man sikkert skjønner det når det skjer eller når man er der og opplever at dette er stort.
Kanskje er det du som er tilretteleggeren.
Kanskje er det du som viser veien til et eller annet.
Kanskje er det du som sørger for at han og hun treffer hverandre eller at du redder han eller hun fra et eller annet.
Kanskje det rett og slett er du som er den som skal gjøre det.
Kanskje det er du som er den store.
Hadde det ikke vært for deg så hadde ikke … ja, du har sikkert hørt noe lignende før.

Det er jo ofte sånn med disse ultraseriøse nattpratene at men sjelden husker hvordan man kommer inn på ulike tema, det bare blir sånn, man drives inn i en eller annet setting og så legger man på litt tåke og litt kul musikk, senker hastigheten til slow motion og så pleier resten å gå av seg selv før det dukker opp en eller annen grisedeilig superbabe eller kjekk handyhunk – stryk det som ikke passer – og så drives man inn på en annen arena, kanskje et annet tempo og med noen andre lyder mens poenget egentlig går ut på det samme.
Det er ingen som skjønner vitsen når alt kommer til alt …

Kanskje er det bare så enkelt at man skal eksistere i denne tilmålte tiden, gjøre det som er forventet at man skal gjøre, eller rett og slett bare gjøre så godt man kan mens man er med i spillet som en liten brikke for å produsere noe dritt som man egentlig klarer seg ganske fint uten men som hjelper oss til å leve livene våre litt raskere og litt mer effektivt selv om ingen egentlig skjønner hva vi egentlig skal rekke før det er slutt.
Kanskje du klarer å stille spørsmålet til deg selv når du ser målstreken.
Dette var alt.
Dette var det.
Det er sikkert lov å håpe på at man blir fornøyd.

4 kommentarer

 1. Jeg har vel bare en ting å si: Gud bedre, for en flott tekst!

  Jeg er ikke kjent for å legge inn de lengste kommentarene på sidene dine, eller andres sider, jeg pleier ikke å legge inn så mange kommentarer når jeg tenker etter, men dette er en tekst som jeg fikk lyst til å kommentere.
  Stor skrivekunst!

  Hedvig :)

  Liker

 2. Alle ordene og disse underfundige pausene (?) i setningene dine, musikken, alle ordene som ikke står der men som likevel finnes mellom linjene dine. Hadde det ikke vært for at jeg har nyvasket hus så skulle jeg sagt at jeg bøyer meg i støvet :)

  Mira Kapoor

  Liker

 3. Teksta, melodien og filmen du har lagt ved her passar så finfint til den flotte teksta di her. Meininga med livet, eit enormt stort tema som godt kan diskuterast på høglys dag også. Interessant, tankevekkande og utviklande å fabulere over.Du har mange fine tankesprang, vel verd å grunde vidare på.
  Puslespelbiten din har satt tankane mine rundt dette, at vi alle er viktige for kvarandre og at vi er ein del av noko større.
  Jan Erik Vold har eit fint dikt som seier noko om meininga med livet synest eg
  TA VARE

  på vennene ta VARE
  på vennligheten, vis gjerne
  litt selv om du kan, dagen er blå
  og dagen er grønn, dagen
  er hvit – det er ikke annet
  enn livet det her, vi er alle borte – nå
  eller om litt, take it easy menneske
  but take it, det er ikke
  annet enn virkelighet
  vet du, snart er 101 inne snart
  er 101 ute – jeg sier:
  vennlighet varer lenger, ta VARE
  på vennligheten, ta VARE
  på vennene – HEI HEI! ta nå
  vare på hverandre.

  Marieklem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s