Nye hull

Jeg har fått noen meldinger fra studenter som lurer på dette med hull i CV, det virker som om det finnes en del av dem der ute som tror at en CV er et dokument som skal inneholde så mye rart som over hodet mulig.
Det er feil.
En CV skal tilpasses den aktuelle stillingen du ønsker å gå inn i, men husk at det kan være noe av det du har gjort tidligere som kan være overførbart. Det kommer an på hvordan du klarer å formidle det og om du i det hele tatt skjønner at det er overførbart.
Tenk over den.

Det kan være at det er denne industrialiseringen av jobbsøkerprosessene som skaper frykten som får enkelte til å gå inn i en merkelig tilstand av usikkerhet og tvil, de glemmer til og med at de skal være seg selv, som om frykten for å bli gjenkjent som noe annet står sterkere enn tanken på å glede noen ved å være bra nok som de er.
Det er nemlig sånn at man ikke kan være noe bedre enn hva man faktisk er. Det går kanskje en liten stund, litt lenger hvis du fyrer på med litt dop eller noe annet faenskap, men når alt kommer til alt så er det deg selv som påvirker utvelgelseskriteriene og du blir ikke valgt hvis du ikke klarer å ta skrittet ut fra skyggen og fram i lyset.
Sånn er det bare.

Jeg syns det er litt rart at det finnes så mange høyt utdannede mennesker der ute som rett og slett er så usikker på kompetansen sin, de har valgt en retning som de ikke vet hvor fører og klamrer seg til papirene sine og håper de snakker for seg selv, spisser ører og lytter til ord som ingen andre hører.
Utdannelse dreier seg tydeligvis ikke lenger om «dannelse» …
Jeg er fristet til å lure på om karriereveilederne på de ulike skolene er så utrolig dårlige som inntrykket gir eller om det rett og slett er sånn at man bare velger feil vei fordi alle andre peker i en eller annen retning. Noe må det jo være siden vi topper alle lister over studenter som utdanner seg til arbeidsledighet eller dropper ut.

Jeg har for øvrig ansatt ganske mange mennesker uten at de har hatt noen CV å vifte med, – flinke folk som klarer å gjøre rede for hva de kan.
Det er dette det handler om.

2 kommentarer

  1. Du kloke mann, flott å finne gode råd i denne dynga med synsing og antagelser. Sidene dine konkretiserer utfordringene og truslene man møter som jobbsøker på en rå og direkte måte. Det er befriende deilig med rådgivere som tar arbeidssøkere seriøst.
    Takk skal du ha, Morten!

    Hilsen Kristin ;)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s