Alt har en slutt

Jeg har ved flere anledninger sammenlignet jobbsøkerprosessen med jakten på kjærligheten – det går stort sett ut på det samme bortsett fra at det går for langt hvis man gifter seg med jobben …

De fleste mennesker tilbringer mer tid på arbeidsplassen enn med partneren sin – i hvert fall i våken tilstand – og da syns jeg det er litt overraskende at så mange mennesker ikke tar den totale jobbsøkerprosessen litt mer seriøst.
Men dette skal ikke handle om den siden.
Dette skal handle om den andre siden.
Bruddet.
Alle ting har en slutt.
Sånn er det bare.
Ingen ting varer evig.

Det er ganske kjipt å miste jobben sin. Det er ganske mange brikker i livet som blir borte, men på den annen side så er det viktig å tenke på at dette frigjør plass til en del nye brikker. Det er ganske mange mennesker som har fortalt meg at oppsigelsen ble et vendepunkt som førte til noe positivt, det er et spørsmål om evnen til å omstille seg og skjønne at det er kun deg selv som kan ta det hele og fulle ansvaret for ditt eget liv og hvordan det skal leves.

Det fantes en tid hvor man fikk lov til å «velge» å si opp selv. Det finnes noen som fremdeles tror det er mulig, men vi som har vært på marked i Marrakech vet hva dette dreier seg seg om. Det finnes til og med noen som tror det høres bedre ut å si at man valgte å si opp selv når man sitter i en intervjusituasjon.
Det gjør det ikke.

Arbeidsplassen din er stort sett rammen rundt din egen identitet.
Arbeidsplassen er den viktigste arenaen i livet ditt.
Trist, men sant.
Det er like trist som at arbeidsledighet fremdeles er et tabubelagt område selv om det i de fleste tilfeller er snakk om at det er noen andre enn deg som ikke har gjort jobben sin godt nok og som får det til å gå ut over deg.
Det blir som når dama eller typen – stryk det som ikke passer – har gått fra deg. Det blir vanskelig å innrømme, mest i forhold til de som er rundt deg, men forestill deg at en sak har flere sider og at du også her kan snu den andre siden til.
Dette vokser du på.
Jeg treffer ofte kandidater i jobbsøkerprosesser som ikke klarer å snakke om det som har vært kjipt eller innrømme at det i det hele tatt har vært noe kjipt. Dette er kandidater som jeg ikke tror på, og da er det bedre med de som ser at de har fått en ny mulighet og et uventet initiativ til å finne på noe annet – mennesker som kan vise fram noe helt annet enn de som vrikker seg fram i arbeidslivet med angst i blikket av frykt for å miste gullhårene som dingler i rumpesprekken deres.

Jeg vet at det finnes en del mennesker som tror at jeg er fullstendig nedlatende i forhold til NAV – mange av innleggene mine kan sikkert tyde på det, men dersom du tar deg tid til å undersøke hvem det går an å prate med og forteller historien din på riktig måte så kan det være at du klarer å holde deg flytende i denne seige materien.
Kom deg ut.
Snakk med flinke folk.
Det er viktig å holde seg i aktivitet og organisere dagene sine, målet er å finne noe nytt og det er ikke så lett å peke ut hvor dette målet befinner seg når du står alene og leser et fremmed kart.

2 kommentarer

 1. Morten Besshø skrev: «… selv om det i de fleste tilfeller er snakk om at det er noen andre enn deg som ikke har gjort jobben sin godt nok og som får det til å gå ut over deg.»
  Word.
  Men det betyr ikke at man kan fraskrive seg ansvaret for egen innvirkning på situasjonen

  Liker

 2. Brudd er kjipt. Brudd der ein sjølv har vore ein aktiv del i avgjerdsla er ikkje fullt så kjipt som brudd der ein kjenner avmakt overfor situasjonen. Å tole eit brudd der ein er blitt diska ut må vere ordentleg kjipt,veit ikkje korleis eg hadde takla det. Uansett, som du skriv,det gir rom for nye brikker. Å kunne omstille seg, ta ansvar for eige liv, finne ein ny veg og stå trygt på to eigne bein,…….utfordrande og utviklande. I ein slik prosess er det viktig å ta med dine fire flotte siste linjer.
  Nok eit flott innlegg frå ditt tastatur.
  Mvh marie

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s