Sprak

Jeg er ganske lei av tekster som forteller om hvor mange jobber enkelte mennesker søker på uten at de kommer fram til noe som helst. Aftenposten er stadig på hugget og masseproduserer negative vibber i stedet for å justere litt på diskanten og kanskje vurdere om noen av danserne deres er i utakt.

Jobbsøking handler om ganske mye annet enn å sitte å glane på finn dott no og sende inn en søknad. Det handler like mye om inkompetente mennesker som sitter i den andre enden og som er like dårlige til å lese en søknad og en CV som de som har laget disse er til å skrive – noe som paradoksalt burde ha utjevnet seg, når man tenker ordentlig etter …

Jeg skulle gjerne sett at noen av disse tekstene kunne handle om at kunnskap ikke begrenses av tall eller farger, men dessverre så er trenden dalende for mennesker som kan fortelle alternative historier. Det har blitt så jævlig trangt på denne kloden at det ikke er plass til mennesker som forsøker å danse til alternative rytmer i stedet for å sitte og nynne på de samme kjedelige sangene.

Det som er litt kjipt og som mediene ikke tenker på – i hvert fall ikke enda – er at vi ser begynnelsen på en ny boom som fylles med enkelte av disse tredveåringene som har vokst opp i god tro om at de kan bli hva de vil og studere hva de vil og som omsider har funnet ut at de kanskje bør jobbe litt også.
Problemet er at det er ingen som vil ha dem.
Problemet er at de ikke kan brukes til noe fornuftig.
Det er den ene siden av saken.
Den andre siden handler om broilerne som er mer opptatt av å sjekke datostempler og matchende sertifikater og som ikke tør smake på varer med ukjent innpakning.
Og midt i mellom sitter røkla …

.

Relaterte tekster:
Valgte sannheter

4 kommentarer

 1. Meget god tekst, Morten!
  Fint at du holder fokus på den riktig siden av sakene, men det er vel som med det meste i samfunnet at mediene foretrekker å skrive om noe som trekker flere lesere og da er ikke de gode historene i arbeidslivet prioritert. Jeg jobber med det samme som deg og kjennermeg igjen i utfordringene som mange jobbsøkere legger opp til på eget initiativ.

  Digger musikken din, også :)

  Thomas

  Liker

 2. Likte den. :) Minner meg om en 16 åring som søkte jobb hos meg en gang og startet med at han ikke jobbet for under 190 kroner timen. Jeg forslo at han kunne komme tilbake om 15 år.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s