Dårlige kopier av gode originaler

Jeg har i en rekke tekster kommentert hvordan mange har en tendens til å hause opp dette med høyere utdanning i dette landet, og nå har Aftenposten en tekst som kritiserer Olav Thon og Øystein Stray Spetalen for at de ikke bruker sin posisjon til å løfte og støtte andre i stedet for å forherlige seg selv.
Jeg mener at Aftenposten bommer så til de grader. Bakgrunnen for deres tekst er at de rikeste gutta i verdens rikeste land har dristet seg til å kritisere «verdien» av å ta høyere utdanning, de bommer så til de grader når de i tillegg refererer til fakta og statistikk som er utarbeidet av mennesker som ikke har gjort annet enn å sitte på en skolebenk.

Det er rimelig paradoksalt at noen velger å utdanne seg til å bli som noen som er blottet for utdannelse, er det ikke?
Teksten refererer til at studentene fortjener kred for å bruke mange år av sitt liv og en betydelig del av sin fremtidige inntekt til å ta en høy utdanning. Det hevdes at de investerer i sin egen og samfunnets framtid mens virkeligheten viser hvordan gode originaler slikker skolebenker og ender opp som blasse kopier i en voksende kø av arbeidssøkere.
Ehh …
Når ble det lønnsomt med trygdeutbetalinger?

.

Relaterte tekster:
Når smart ikke er noe annet enn et tall
Behovsprøvd utdanning

3 kommentarer

 1. Enig med deg, Thon, Spetalen, Hagen og de andre som har skjønt hva som skal til. Det er blant annet snakk om egenskaper og dette er noe som kommer inn i et menneske fra helt andre steder enn som fliser fra en skolebenk.
  Regner nesten med en eller annen opposisjon snart, det er i hvert fall lov å håpe :)
  Litt lei av disse blaserte avgangselevene og «talentene».

  Klem, Faiza

  Liker

 2. Det vanskeligere nå enn for 20-30 år siden å «gjøre suksess» uten noe som helst utdanning. Ikke bare må du ha en stor grad av oppfinnsomhet, men du må også ha en utrolig stå-på-vilje i tillegg til en god porsjon flaks. Ikke mange har det i samme grad som «gamlegutta» nevnt over her. Det er som boligmarkedet; Som ung uten noe i bakhånd slipper du ikke inn. Jeg vil oppfordre alle unge (og voksne) til å investere i utdanning, MEN – de må skille mellom særinteresse/hobby og yrkesutdanning. Unge (eller voksne) som skal velge utdanning er nødt til å velge bort «gøy» og gå for «nytte». Det koker faktisk ned til: Vil du ha jobb eller vil du ikke ha jobb? Og livslang NAV-ing er ikke gøy…

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s