Er du relevant?

Jeg klipper fra Ukeavisen Ledelse som har en interessant tekst om hva som kjennetegner en person som er relevant for andre. De har selv klippet fra en tekst i et annet magasin som forteller at en relevant medarbeider eller leder er en person som over tid har betydning for det store bildet. Dette er etter sigende en person som ikke er redd for å miste jobben, han eller hun regner med at det eventuelt skal gå greit å finne en ny jobb.
Vi snakker om personer som føler at de er verdsatt.
De er relevante.

Teksten har et forslag til en «oppskrift» på hva som kjennetegner denne personen, og jeg må si at jeg kjenner meg igjen:

Vær mer autentisk
Autentiske mennesker kjenner seg selv på et dypere nivå og er ikke redd for å vise andre hvem de er. Den som kjenner seg selv, vil også ha lettere for å lede og ha innflytelse på andre.

Skaff deg mer kunnskap
Den som besitter nyttig kunnskap, er også nyttig for andre. Kunnskap er her ment som mer enn kompetanse og ferdigheter. Det handler også om måten man tilnærmer seg livet og relasjoner til andre på.

Vær mer empatisk
Empati handler om evnen til å gjenkjenne og til en viss grad dele følelser som oppleves av andre, og ønske å hjelpe hvis det trengs. Empatiske mennesker er ikke raske til å dømme andre, og blir relevante fordi de klarer å knytte sterke bånd til mennesker rundt seg.

Vis mer handlekraft
Det er det du faktisk gjør som gjør at du blir relevant for andre. All autentisitet, kunnskap og empati blir irrelevant hvis det ikke gjøres om til handlinger.

Ja ja, hva kan man si …
Jeg kjenner meg som nevnt igjen i alle punktene, og kan derfor kalle meg for relevant.
Fint å ha på en CV?
Nja, vet ikke det, men husk at sånne tekster som du kan finne på ulike bransjesider kan være bra å sakse fra med tanke på at du kan få nye impulser og innspill til den historien som skal fortelles når tiden er inne for at noen ønsker å høre historien din.
Tenk på den.

Relevant musikktips – her er MIGUEL MIGS med «The One»

4 kommentarer

 1. Sannhetsvitne!
  Du er definitivt «relevant» og kan godt påberope din gjenkjennelse av disse punktene.
  Musikktipset ditt minner meg om svunnen tid på San Antonio (Sic!)

  Klem, Neelam

  Liker

 2. Om eg er relevant ? Kjenner meg att i punkta. Autentisk, fullt ut, Søkjer kunnskap på mange måtar, Tenkjer sjølv at eg er ein empatisk person, men det er den eg møter i gitte situasjonar som kan bedømme det. Eg er nok ein relevant person, sjølv om eg i enkelte situaskoner er litt handlingslamma :)

  Finfint innlegg. Finfin video i ord og tonar.

  Marieklem
  Ha ein finfin dag!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s