Sommerlåta – del 7

Denne sommeren fikk jeg et flashback til en tur for en del år siden. Jeg har nettopp kommet hjem fra ferie i Kroatia og der opplevde jeg å tråkke på et sjøpinnsvin, disse svarte skapningene med usedvanlig lange pigger og en av dem boret seg inn i min venstre fot.

Sjøpinnsvin

Det skulle ikke mer til, hjernen spolte tilbake til en strand på Kos på begynnelsen av nittitallet hvor jeg satt med foten i fanget på en jente med gnistrende øyne og halvlangt nøttebrunt hår som var trukket bakover med et lyseblått hårbånd. Hun het Laura og kom fra Italia og hadde lange negler som til slutt klarte å pirke ut den svarte piggen før hun med usedvanlig sjarmerende engelsk hadde spurt om jeg hadde tenkt å kjøre det gamle nakenbadtrikset. Jeg hadde egentlig ikke tenkt noe særlig på det, helt sant, og hadde innerst inne tenkt meg tilbake til de andre som hang i bardisken og surfet på cocktailmenyen.
Hun fortalte at hun likte seg på stranden.
Amo la spiaggia.
Jeg nikket.
Jeg hadde det med det når det ikke var så mye smart man kan finne på å si.
Jeg husker at hun holdt hånden min ytterst i fingertuppene mens hun balanserte på den lave murkanten som skilte stranden fra veien, det var liksom ikke så alvorlig som å holde meg hardt i hånden, jeg visste ikke om det var noen annen grunn eller om det var noen grunn i det hele tatt.
Det dunket og verket i foten.
Jeg husket den samme følelsen.
Det fine med smerten er bekreftelsen på at man lever.

Dagen etter tok hun meg med til en restaurant og overrasket med å plukke ut en rett med denne merkelige skapningen. Jeg hadde ikke så veldig mye erfaring med sjømat, jeg var nok i den kategorien som syns det smakte det samme av alt sammen og har tenkt tanken på å teste dette på nytt.
Anledningen har bare ikke dukket opp.
Jeg hadde ikke så mye erfaring med italienske damer heller, men det er en annen sak …
Man kan spise kjøttet fra sjøpinnsvinet rått med litt sitron eller gratinert med en god fløtesaus med en skvett vin.
Laura anbefalte å få den servert med eggerøre så den ble litt mer mettende.
Husker ikke hvordan det smakte, men jeg har etter hvert som årene går blitt mer og mer glad i sjømat.
Spaghetti frutti de mare er denne sommerens favoritt …

Kroatia er for øvrig et land som jeg vil anbefale.
Dette var mitt første besøk til dette herlige landet som har stått på ønskelisten min i mange år.
Jeg anbefaler badesko :)

Sommerlåta som du snart skal nikke gjenkjennende til er fra 1983, men kan digges hvert år –
her er WHAM! med «Club Tropicana»

2 kommentarer

  1. Jeg har også stukket meg på en sånn, det er dritvondt!
    Måtte til og med sy etter at legen hadde pirket ut det lange spydet :(

    Badesko er et godt tips.

    Klem, Milan <3

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s