Ambisjoner og mål

Da er sommerferien over, høsten står snart for døren og det finnes ikke en eneste rød dag på kalenderen før det er jul. Erfaringsmessig så vet jeg at det er mange som benytter sommerferien til å tenke over sin egen arbeidssituasjon og snuser på nye muligheter. Det er som om denne roen – vel og merke dersom man rekker å finne den i sommerferien – skaper sin egen lille flekk som gir plass til et lite frø eller kanskje en stikling, det er bare det at man sjelden får anledning til å la den vokse siden den dessverre ikke får næringen som trengs når man blir innhentet av hverdagen.
Da går det som det går.
Det finnes noen som syns jeg er litt i overkant aktiv med å oppfordre folk til å finne på noe annet dersom de ikke trives på arbeidsplassen sin.
Jeg svarer at man bør være klar for å sitte med initiativet for å styrke påstanden om at man alltid har et valg.
Man kan velge å bli, men da må man ta med seg det som følger med på lasset.
Man kan velge å gå, og fylle handlekurven med noe annet som man ikke vet hva er.
Man har likevel et valg.

August er klondyke for flinke rekrutteringsfolk, de som har de gode historiene på lur og som klarer å formidle dem på riktig måte til riktige profiler.
Arbeidsmarkedet er i en liten oppsving, og det er noe som du bør dra nytte av.
Gjør det nå, før alle de andre skjønner at det er gode tider.
Stikk fingeren i jorda dersom du får en henvendelse.
Alternativt så er det ikke noe i veien for at du kan ta dette initiativet selv.
Det er ditt valg.
Ser du en stillingsannonse som det står navnet ditt på, så søker du. Du skal i det minste ta kontakt for å få bekreftet om det er noe for deg eller ikke, og det bør du gjøre før du kommer på andre tanker.
Det er nemlig ikke sikkert at du orker å jobbe rævva av deg så veldig mye lenger for å tilpasse deg til noe som du i utgangspunktet ikke passer for.
Husk at de første dagene etter ferien sklir unna og før man vet ordet av det så er man tilbake i gammel gjenge.
Reiseveien er ikke så ille som du trodde.
Sjefen er kanskje ikke så dust likevel.
Jobben er jo bare en jobb, og det er vel ingen som vil ansette en som deg på et vanskelig arbeidsmarked.
Nei, det er best å holde ut …
Hvis du mener det, så bør du i hvert fall holde kjeft og fortsette med repetisjonsøvelsene dine.

Jeg skriver en del om arbeidsmiljø og motivasjon og mål og ambisjoner og visjoner og sånne ting på disse sidene, noe som jeg også snakker om i et av mine foredrag som jeg kaller «Livet er morsommere for oss som liker fotball». Her bruker jeg en del metaforer og trekker blant annet fram Ingebrigt Steen Jensen som i sin tid lanserte hårete mål for klubben han elsker om at de skal spille Champions League mot Barcelona på landets flotteste stadion med blått gress og Pink Floyd som pauseunderholdning.
Jeg har sansen for denne mannen.
Han nådde ikke helt opp, men det skal jeg ikke hovere over her.

Jeg har derimot ikke sansen for de som hevder at de tar en kamp av gangen, og syns de blir litt defensivt med uttalelser om at de som skal bygge stein på stein og forsøke å bli litt bedre enn i fjor og telle opp poengene når sesongen er over og annet pjatt.
Jeg liker de som sier at de skal peise på.
Jeg liker de som sier at de skal gjøre så godt de kan og gjerne litt til.
Jeg liker å si at det er på den samme måten som jobbsøkerprosessen.
Man må kline til.
Jeg liker også å si at det er på den samme måten som den gode gamle sjekkeprosessen hvor man ikke kan sitte hjemme og sture og vente på at det skal ringe på døra. Det nytter heller ikke å henge i bardisken når den lekreste dama eller fyren – stryk det som ikke passer – svinger seg på dansegulvet.
Man må kline til.
Målet og ambisjonene må ligge fast, men det kan være lurt å tenke på at det bør være mulig å justere seg inn når man merker at man kommer litt skeivt ut.
Det er rart med det.
Det er lett å komme skeivt ut, men det er en del av greia.

Jeg sier det ofte og sier det gjerne igjen:
Tro på deg selv.
Du må bare huske på at det skal komme innenfra.
Noen kaller det motivasjon.

Her har du KEEP SHELLY IN ATHENS med «Song to Cheer You Up»

Én kommentar

 1. «Målet og ambisjonene må ligge fast, men det kan være lurt å tenke på at det bør være mulig å justere seg inn når man merker at man kommer litt skeivt ut.» Enig.
  Så tenkjer eg likevel at mål og ambisjoner er, som du er inne på, avhengig av at ein har tru på seg sjølv, som må kome innanfrå. Heldigvis har mange nokon rundt seg som kan støtte, oppmuntre,etc
  Om ein er nyutdanna, på søken etter arbeid,veit ein ikkje alltid kva som vert forventa, slett ikkje alltid er ein «så høg i hatten» heller. Om ein har vore utanfor arbeidslivet ei stund kan ein også kjenne på dette, «Duger eg enno?» Trur mange er motiverte, men kan mangle tru på eigne kvalitetar.
  Man må kline til,,,,,,ja ein må det, gå ut i verda, by på seg sjølv, gjere seg tilgjengeleg.Ikkje dermed sagt at ein når målet der framme med ein gong. Å byggje stein på stein, er det så negativt, sånn eigentleg ?

  ha ein fin dag!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s