Gode forretningsforbindelser

Jeg sakser fra Ukeavisen Ledelse som skriver at folk foretrekker å gjøre forretninger med folk de liker. De refererer til en berte som har et resonnement om at de fleste mennesker liker å bli likt og de som har lett for å like andre mennesker vil ha lettere for å knytte sterkere bånd til folk, – linken linker for øvrig videre til Forbes som oppfattes som en ganske seriøs publikasjon for enkelte mennesker i næringslivet, men noen ganger lurer jeg på hvor de tar det fra …

Jeg vet om en del mennesker som jeg ikke ønsker å ha noe med å gjøre.
Sånn er det bare.
Det er ikke sånn at jeg snur meg bort på gaten og ser en annen vei og sånne ting, men når det kommer til seriøse handlinger så ser jeg ingen grunn til å bruke tid sammen med mennesker som jeg rett og slett ikke liker. Nå har jeg truffet en del mennesker opp gjennom årene, og de som jeg ikke liker er antageligvis ikke så veldig begeistret for meg, heller.
Sånn sett er det best for alle at vi ikke har noe med hverandre å gjøre.
Jeg er likevel ikke typen som på eget initiativ går ut og sier at han er sånn og hun er sånn og huff og huff og æsj og æsj og dette skal jeg skrive om på en blogg eller enda bedre; i en bok – men i min verden så er det ganske interessant at dette er noe som registreres på referansekontoen. Jeg får en del henvendelser fra rekrutteringsfolk som spør om tips til den eller den rollen og noen som spør direkte om hva jeg kan si om han eller hun.
Da sier jeg hva som er min oppfatning.
Det er jo det som forventes og det er jo derfor man forhører seg.
– «Hun er kanskje ikke den som jeg ville vært innestengt i heisen med, for å si det sånn …»
– «Han er muligens litt for bløt for mitt vedkommende …»
Jeg bygger på med noen argumenter før jeg pleier å avslutte med at det kan være en mulighet for at det finnes noen andre der ute som liker vedkommende bedre enn meg. Jeg liker ikke å gjøre meg større enn jeg er på bekostning av andre – det er litt for mange av de på denne trange kloden vår …

De som argumenterer med at man gjør lurt i å være sånn eller sånn i forhandlinger og forretningsmøter og som leder og som ditt eller datt når vedkommende egentlig er en annen, har jeg rett og slett ikke sansen for. Jeg vil ha hel ved, og det er kanskje derfor det fremdeles finnes mennesker der ute som jeg rett og slett ikke liker.
Og de trenger jeg ikke leke butikk med, for å si det sånn …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s