NN

Noen ganger lurer jeg på hva det er med mennesker som ikke tenker over hvordan de presenterer seg.
Noen ganger tenker jeg også på de som ikke presenterer seg, men dette skal ikke handle om dem.
Det hender at det tikker inn åpne henvendelser i innboksen min fra noen som ønsker bistand med søk etter ny jobb.
Det er bra.
Det er et godt tegn på motivasjon og interesse.
Det er bra.
Det som ikke er så bra, er at det er ganske mange som glemmer dette som kalles førsteinntrykk, og jeg får en litt sånn merkelig følelse når «hot_mama» eller «daddy.cool» eller «heisanhopsan» eller «snuppa69» ber om min oppmerksomhet.

Jeg syns det er rart at man ikke tenker på dette når man gir fra seg informasjon som inneholder viktighet og seriøsitet. Jeg pleier å spørre de aktuelle kandidatene om hvilke tanker de gjør seg når jeg som mottaker reagerer på dette, og reaksjonen er som regel «oops» og «omg» i tillegg til de som rett og slett ikke bryr seg. Det er i og for seg ikke noe bedre med de som sender fra jobb-mailen sin, selv om dette som regel bunner i en intensjon om å fremstå som seriøs.
Noen tror kanskje det gir kred med en «fin adresse».
Du skal likevel være klar over at du aldri – og da mener jeg aldri – skal benytte jobbmailen din til jobbsøk eller som linkedin-bruker eller noe annet.
Jobbmailen bruker du på jobben til jobbting.

I det samme budskapet kan jeg også innrømme at jeg syns det er litt betenkelig at det finnes så mange mennesker som ønsker å bli sett og hørt men som ikke tør å stå fram.
Jeg er rigget sammen sånn at jeg ikke tar dem seriøst.
Mumling på bakerste rad funker ikke for meg.
Rekk opp hånda før du skal si noe.
Jeg kan rett og slett ikke se poenget med at @balla sender melding om at Drillo suger til #tv2fx
Er det sånn at «jo ho, kom og se meldingen jeg fikk i stripa på tv, jo ho det var jeg som skreiv den» eller hva er greia?
Det er som om sosiale medier gir enkelte mennesker et større kommunikasjonsbehov samtidig som de ser et større behov for å gjemme seg bort, noen som forteller meg at de kanskje bør revurdere innholdet dersom det virkelig er sånn at de ikke kan stå for det.
Tror jeg brøyt en prinsippsak der, og det er å gi spalteplass til anonyme.
Hmm.
Husk å lese korrektur før du sender en seriøs henvendelse, vel og merke dersom du ønsker å bli oppfattet som seriøs. Tenk over hva du kaller vedleggene dine som selvfølgelig er lagret som .PDF
Hold deg til en standard som ligner på noe som «Søknad – Markedssjef FMCG» og «CV – Fornavn Etternavn»
Ikke skriv dato og versjon og sånt i dokumentnavnet.
Det kan misoppfattes.
Og som nevnt, sjekk hvordan e-posten ser ut når den havner i innboksen, send den til deg selv først.
Dette er enkle korrekturgrep som kan avgjøre hele greia.
Tenk over den, du …

4 kommentarer

 1. Meget god tekst, Morten. Jeg kjenner meg litt igjen for jeg er også en sporadisk mottaker av eposter fra lignende adressater, har ikke turd å konfrontere kandidatene med det men skal ikke se bort fra at det blir en ny standard framover ;)

  Nina Krejčová
  (forventer pluss i margen for at jeg presenterer meg i kommetarfeltet ditt?)

  Liker

 2. God tekst!
  Jeg må innrømme at jeg som hr-person har fått noen vekkere av å følge sidene dine, og har også tenkt tanken på alle disse merkelige aliasene som forsøker å fremstå som seriøse budbringere.

  Hvis ok for deg, så vil jeg klippe inn innlegget ditt på newsfeeden vår.

  Hilsen Astrid

  Liker

 3. Dette er nyttig stoff for de fleste av oss, jobbsøker eller ei. Enkelte sier at epostadressen hotmail helst bør bruker i privat sammenheng, og epostadressen som gmail eller yahoo passer bedre til offentlig bruk. Jeg vet ikke helt hvor mye man skal legge i en slik uttalelse. Å signere med for – og etternavn istedet for «snuppa69» er uansett en stor forbedring (i den alderen er det kanskje uansett på tide å vurdere et nytt kallenavn)

  (hviskes det fra den anonyme sapiuntdeviare i de bakre benkerader)

  Liker

 4. Derfor e-posten min er fornavn @ etternavn.no og at hjemmesiden til firmaet mitt har nettadressen fornavn.etternavn.no siden enkeltpersonsforetak som mitt må inneholde eget navn.
  Har også tilsvarende e-adresse til alle ungene, slik at de har en relativt seriøs e-adresse de kan bruke når de har behov for det.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s