Oslo sa ja

Det finnes noen som mener at Oslo bør arrangere OL i 2022.
Det er riktignok noen år til, men dog.
Jeg tror ikke en gang at jeg bor i Oslo i 2022, så egentlig gir jeg faen. Jeg burde med andre ord gjøre som halvparten av de 626 953 (ref. SSB 01.04.2013) innbyggerne som bor i fylket og by-kommunen.
De ga ikke sitt ja eller sitt nei.
De ga faen.

Generalsekretæren i Norges Idrettsforbund hevder i VG at det er en virkelig bunnsolid seier og at folk i Oslo har stemt så til de grader for at vi skal arrangere disse lekene.
Bunnsolid?
Så til de grader?
Gni det inn, det er det som er typisk norsk når man vinner noe – «fair play» og «respect» er oppgulp i seiersrus …

173 000 stemte ja
141 000 stemte nei
Omtrent 9500 personer valgte å stemme blankt (!)

Jeg er ikke så veldig vintersportsinteressert og min nei-stemme bærer selvfølgelig preg av dette, men det som kan være positivt i all denne galskapen er utbygging og ikke minst vedlikehold av infrastruktur.
T-banen trenger oppgradering og … ja, det er vel det eneste jeg kommer på i farta. Jo forresten, jeg regner med at det blir litt trykk på dette med å fjerne alle tiggerne og uteliggerne og alle de narkomane, kanskje vi leier konsulenthjelp fra Brasil for der har de jo virkelig klart å rydde opp så det skal være klart til fotball-VM på hjemmebane …
Miljøvernforkjemperne og alle de som mener at vi aldri må røre markagrensa hysjes ned. Det er ikke sikkert at vi hugger ned så veldig mange trær for å gi plass til all betongen. Dessuten blir det moro for barna, de har jo ikke vondt av bekreftelsen på at det bare er å øse ut bare man roper høyt nok og ser litt kul ut.
Vi har penger nok, for faen.
Vi snakker verdens rikeste land.
Kjør på.
Dopingjegerne og dopingforskerne får nye stipender.
Dette blir dritbra.
Hotellkongene og restaurantbaronene gnir seg i henda.
Oslo er verdens dyreste by og blir sikkert ikke noe billigere etter dette.
Det er jo litt trist at jeg egentlig gir faen.
Seriøst.

Det er hyggelig med resultatene fra stortingsvalget, da. Verdens rikeste land går jo så det griner og det er ikke så mange mennesker i dette landet som har så mye å klage på når alt kommer til alt. Jeg skal innrømme at jeg ikke er så politisk engasjert som jeg kanskje gir inntrykk av i noen tekster, da hadde jeg meldt meg inn i et parti eller kanskje til og med startet mitt eget.
Jeg er imidlertid rimelig klar på at du ikke har en dritt å si hvis du ikke bidrar.
Det er som dugnaden i borettslaget.
Det er de samme menneskene som går igjen og det er de samme menneskene som av en eller annen grunn glemmer å gi beskjed at det ikke passer den dagen for da skal jeg gjøre noe annet.
Norge er et demokrati og et demokrati funker egentlig på den samme måten som et spleiselag. Det er fest hvor alle bidrar med et eller annet som de mener de er ganske flinke til, – det er ikke sikkert at de to som sitter i sofaen og klør seg på balla blir invitert neste gang, for å si det sånn …

Det spiller ingen rolle at valgdeltakelsen er den laveste siden 1927.
Seier er seier.
Jeg gnir det inn, jeg.

Her er BEL CANTO fra Tromsø.
Fy faen, så kult det hadde vært med OL der oppe …

4 kommentarer

 1. Rope høyt og se kul ut :)
  Ha, jeg har sett vintersportsutøvere i fylla hvor de ropte høyt og trodde de så kule ut.
  Dumt at jeg glemte å legge ut på instagram eller face.
  Dumt at jeg ikke tok bilde og at jeg i virkeligheten valgte å se en annen vei.

  Det er så mange klovner i idretts-Norge at det kanskje oppfattes som greit å ta med sirkuset hjem.

  // Harald

  Liker

 2. Jeg synes det er helt feil at ikke hele landet kan være med på å stemme ja eller nei til OL, i og med at det er hele landets penger som blir brukt til arrangementet. Sånn er det med den saken!

  Liker

 3. Jeg stemte faktisk JA til OL, og det var fordi jeg tror at feige politikere trenger et alibi for å sette av ressurser for å ruste opp hovedstaden. De aktuelle ukene kommer jeg sikkert til å reise ut av byen, vel og merke hvis jeg fortsatt bor her, gidder ikke ofre disse bortskjemte vinterfanatikerne en tanke.
  Jeg er fæl, ikke sant?
  Snakk om å utnytte politikken, lizm :)

  Hilsen Hedvig

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s