Nye navn på lista

Noe av det som er ganske kult med å være en anerkjent hodejeger, er vissheten om at man får tilgang på informasjon om mennesker og deres bevegelser før enkelte andre har tenkt tanken på at han eller hun vil komme til å løfte på rævva.
Kult og kult, fru Blom.
Det er jo ikke sånn man kan gå rundt og snakke om og kule ting er jo som regel noe som kan deles med andre, men kjenner at jeg av og til får lette rykninger når jeg ser en som jeg har på listen min. Jobben min går ut på å finne ut av sånne ting som handler om hvor mennesker befinner seg på de ulike kartene, jeg snakker med folk og kikker litt her og der og snakker med noen flere folk og så plutselig sitter et menneske foran meg og vrir seg på stolen på den samme måten som de gjør på TV …
Jeg jobbet med en kar en gang som brukte begrepet «sivil etterretning», jeg syns nesten det høres litt suspekt ut, men jobben min går faktisk ut på å finne ut så mye som mulig om forskjellige mennesker i næringslivet og da sier det seg selv at man av og til berører materie som enkelte kan oppfatte som litt mørkt og seigt.

Det er i den sammenheng jeg tenkte å skrive noen ord om de som må finne på noe annet å gjøre og som med all sannsynlighet har navnet sitt på listene til noen av konkurrentene mine takket være den lille andelen av folket som har utført sin borgerplikt. Nå har mediene publisert en oversikt som viser statsråder på jobbjakt og det som er interessant med en sånn publisering, er at flere mennesker kan få øynene opp for hvor lite arbeidserfaring mange av disse politikerne har. Det er fint å bo i et land hvor vi har «styrende organer fra folket», men samtidig så mener jeg at det er litt betenkelig at så mange ikke har seriøs erfaring fra et eller annet område som har gitt dem en viss … la meg bruke begrepet «pondus» – noe som også blir behørig kommentert i oppsummeringen til Gjørv-kommisjonen om hvordan regjeringen og forvaltningen sviktet når det gjaldt som mest.
De fleste av de aktuelle statsrådene har selvfølgelig vært klar over konsekvensene av et dårlig valg i lang tid og forhåndsbestilt sine nye lodd.
Det blir spennende å se hvem av dem som vinner fruktkurven og hvem som må nøye seg med en kaffepose …

Jeg nevnte i en tidligere tekst som jeg ikke husker i farta om klamme grep som løsner taket og gir plass til nye fingre som kan tegne egne linjer på et gammelt kart. Jeg er litt fristet til å repetere denne setningen, men da vil jeg legge til at man ikke må glemme at kartet også er i forandring.
Noen grenser er flyttet.
Noen grenser er til og med fjernet.
Noen mener forandring fryder.
Noen mener at man ikke skal endre så mye på noe som funker.
Jeg tror på noe som ligger midt i mellom, og tror at tiden er riktig for å gi plass til nye ideer og bedre løsninger.

Nå håper jeg at vår nye statsminister gjør alvor av å ta med seg mennesker med gjennomføringskraft. Man kan ikke bare velge folk som kan lose gjennom en stortingsmelding, men velge de som kan sette politikken ut i livet basert på en viss erfaring og beslutningsvilje. Det er nesten som i næringslivet, – de som følger med på disse sidene vet at jeg ikke har så mye til overs for broilere som spretter ut fra lesesalen på BI og slikker seg over terskelen til et eller annet hjørnekontor med fin utsikt.

Det stilles store forventninger til en ny leder.
Det tror jeg hun vet.
Jeg håper i hvert fall det.
Det er derfor jeg stemte som jeg gjorde …

Her har du CLOSE & JOE DUKIE med «My Way»
– jeg er ganske sikker på at det er lenge siden du har hørt så spennende toner ;)

3 kommentarer

  1. Ingen parti bør vel sitte for trygt med makten. Alle partier trenger en indre opprenskning en gang i blant. Det er min oppsummering fra årets valg. Jeg ønsker de konservative lykke til, og håper at forandringene er til det gode.
    Jeg ble sittende og henge over en av setningene dine, først med et gisp, dermed med et flir: «at jeg ikke har så mye til overs for broilere som spretter ut fra lesesalen på BI og slikker seg over terskelen til et eller annet hjørnekontor med fin utsikt.» For en frekk setning(positivt men), du får virkelig sagt det!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s