Fredagsgodis

I dag klipper jeg fra en god tekst i Aftenposten hvor sjefen over alle sjefer sier at det eneste som er dumt med å ta en gal beslutning er at man må ta en ny.
Det er så godt sagt.
Det er som om jeg skulle sagt det selv, men det er ikke jeg som sier det denne gangen. Dina Thune er sjef på sjokoladefabrikken og forteller videre at hun ikke orker å bekymre seg på jobb.
– «De fleste problemene blir det jo aldri noe av …»

Tenk over hvor mange ganger i løpet av dagen du går rundt og grubler over hva som kan gå galt og så følger du sikkert opp med masse planlegging og styr for å finne ut hvordan i all verden du skal klare å komme deg gjennom det.
Jeg kan sikkert ha noen sånne dager selv.
Det er da man må minne seg på at de fleste problemene aldri blir noe av.
Du kan lese teksten selv, men hun sier at hun har sluttet å bruke energi på problemer som kanskje kan dukke opp.
– «Tenk om det eller det skjer …»
Det er jo sånne tanker som kan gjøre en god dag til en kjip dag.
Det er sånne tanker som ikke gjør noe annet enn å stå i veien for alle de positive tingene som ikke får slippe til.

Det finnes flere som forventer feilbeslutninger med en sånn tankegang ( … paradoks?) men den største feilen mange gjør er rett og slett at de ikke tør å gjøre noe av frykt for å gjøre noe feil.
Tenk over den.
Det eneste som er dumt med å ta en gal beslutning, er at man må ta en ny.

Jeg tror at dette er en greie som forutsetter at du tror på deg selv og det er jo der det begynner.
Jeg tror også at det handler litt om å rydde opp i hodet sitt og forsøke å være litt mer … ja, jeg liker å bruke begrepet «pragmatisk» i tillegg til at man må tørre å by på seg selv og ikke ta alt så jævla seriøst.

Jeg er sikker på at du gruer deg når du skal på et jobbintervju.
Hva er det verste som kan skje?
Tja, det må vel være det at du ikke får jobben, men det finnes jo mange andre jobber.
Eller tannlegebesøk.
Eller møte på rektors kontor eller første møte med svigers.
Lista kan bli ganske lang, ikke sant?

Jeg tar med meg et siste klipp fra bunnen av intervjuet:
– «Det er ikke nok å komme på jobb, hverken for meg eller de jeg jobber med. Du må ha det moro for å gjøre en god jobb. Det er bud nr. 1. Har du det ikke gøy, må du nesten finne på noe annet».
God tekst.

Det er endelig fredag, kjøp deg en sjokolade og ha det morsomt i helgen.
Dagens musikktips er RAPHAEL med «Soundblaster» :)

SMIL

… og bare så det er sagt, så er ikke dette innlegget sponset :)
Jo, jeg kom på en liten ting til, – noen av dere kan muligens ha en formening om hvorfor akkurat denne teksten er publisert i dag, det er jo fredag den trettende og du er kanskje en av dem som tror at dette er dagen da alt kan gå galt.
Grøss.
Det er dagen da du må passe deg for knuste speil og svarte katter, ikke gå under stiger og holde deg langt unna en fyr som heter Jason.
Dette er dagen hvor du kanskje bør holde deg hjemme.
Eller kanskje ikke, det er jo der seksti prosent av alle ulykkene skjer.
Noen mennesker i verdens rikeste land bruker til og med energi på å forestille seg at det kan finnes noen andre land der ute som ikke vil like oss like godt som før siden vi har fått nye ledere som tør å tenke litt annerledes.
Nok om det.
Det er egentlig ikke så mange som vet hvorfor man forbinder dagen med en sånn dag hvor alt kan gå galt – jeg så et program på Discovery hvor noen hevdet at det var på denne dagen at den franske kongen Filip IV beordret arrestasjon av alle tempelridderne og det gikk jo ikke så bra med dem siden de ikke likte at noen yppa seg mot dem, de trodde de kunne slå seg ut av det men akkurat på denne dagen var overmakten litt for stor og gjengen fikk mos. Noen andre tror at det er fordi det var tretten gjester på det siste vorspielet til Jesus og det gikk jo ikke så bra med han, heller …
For meg er dette bare en fredag på lik linje med andre fredager, og for noen år siden hadde jeg antageligvis for lengst trommet sammen til et fett party etterfulgt av bytur med full pakke. Jeg pleide for øvrig aldri å telle gjestene mine, uten at det nødvendigvis har noen sammenheng med linjene ovenfor og at det som regel ikke pleide å være så bra dagen etter.

Husker du følelsen?
Du er høy på deg selv og klar for verden, står foran speilet og øver på kveldens mimikk.
Det er nå det skal skje.
Jeg kom nemlig til å tenke på denne sammenligningen her om dagen, jeg fikk en invitasjon til å holde foredrag på et karrieresenter hvor hun som ringte hadde fått med seg en greie fra tidligere hvor jeg linket jobbsøkerprosessen med uteliv og dating og ymse metaforer fra alle livets trivialiteter.
Sammenligningen er ikke så gal som noen tror.
Du husker kanskje at du sto der ved dansegulvet og ser at der ute står han eller hun – stryk det som ikke passer – og det er like før du skal gå bort og gjøre din greie.
Det er nå det skal skje.
De smarte velger de som er oppnåelige, man går ikke bare ikke bort til en grisedeilig superbabe eller mister handy hunk – stryk det som ikke passer – med visjon og verdier som ikke rimte med egne intensjoner.
Stikkordet er seleksjon.
Du må søke mot det som du passer sammen med og som du har en genuin interesse av å være en del av.
Det vil nemlig vise seg i både ord og handling.

Dersom du treffer en som har litt peiling på rekruttering, så vil vedkommende være opptatt av fire ting:
– Kompetanse.
– Resultater.
– Personlighet.
– Motivasjon.
Ofte er det de to siste poengene som avgjør om du går inn eller ikke mens de to første oppfattes som en forutsetning for at du i det hele tatt skal få være med på leken og kanskje få smake steken.

Vær konstruktiv og ikke minst realistisk når du forbereder deg, ikke bare når du skal ut på byen og ragge på en fredag som dette men også i din rolle som jobbsøker.
Vær stolt av den du er.

Det er som nevnt endelig fredag, si fra til sjefen din at du går litt før i dag, si i samme slengen at han eller hun kan gjøre det samme, ikke fordi du trenger å forberede deg så mye eller noe sånt, du skal jo bare være deg selv.
Let the Music Play.

4 kommentarer

 1. Til ei flott tekst å få med seg inn i helga. Takk!

  Eg skal hugse å ikkje bekymre meg for mykje, treng den no.Eg skal fokusere på å ha det kjekt, smile mykje og vere selektiv :)

  God helg frå sofakroken her :)

  Finfine musikkvideoer !

  Liker

 2. Tror det går bra denne fredagen også, en liten halvtime før midnatt. To besøk to kvelder på rad har nemlig sagt det samme: «Jeg har bestemt meg for å være positiv, jeg oppnår mye mer på den måten!»
  God natt!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s