Lykkelig?

Jeg klipper fra Ukeavisen Ledelse som har en tekst som tar for seg tre ting som lykkelige ansatte gjør annerledes.
Kanskje du kjenner noen, en eller annen som vaser rundt og alltid smiler og er opplagt.
Kanskje det er deg, for alt jeg vet …
Teksten som jeg refererer til er skrevet av en dame som titteleres som stressekspert (!) og hun har funnet fram noen kjennetegn ved folk som har det fint på jobben.
Og det er en fin ting.
Ikke det at hun har funnet dem fram, men jeg tenker på fokus på å ha det fint på jobben. Seriøse lesere får ha meg unnskyldt, men det er så mange kverulantiske lesere på disse sidene så jeg må dytte det inn med teskje.
Nok om det.
Jeg er jo en ganske sterk forkjemper for at du skal finne på noe annet å gjøre dersom du ikke har det fint på jobben, så dette er interessant lesing for sånne som meg. Nå er det riktignok ulike definisjoner på hva som skal til for å ha en perfekt jobb, men i denne «analysen» har hun funnet ut at lykkelige ansatte tar grep for å skape et bedre arbeidsmiljø og øke jobbtilfredsheten.
Det er jo bra.
Den forteller videre at glade medarbeidere har frihet til å justere på arbeidsoppgavene sine gjennom å bytte oppgaver med andre og gjennom samarbeid med andre, det er slik de jobber for å få brukt sine sterke sider og interesser på best mulig måte.
Hmm.
Jeg er litt usikker på denne, for det kommer selvfølgelig an på hva man jobber med og ikke minst hvem man jobber med og sånne ting, men isolert sett er det en veldig bra greie siden litt variasjon i hverdagen har en tendens til å gjøre godt.

Jeg liker det andre punktet best, det som handler om å være flink til å tenke positivt når det skjer noe som ikke er bra. Jeg har også skrevet om dette tidligere, og er også litt fristet til å trekke fram disse som næringslivet flyter over av og som lider av dette som kalles beslutningsvegring og frykten for å gjøre noe galt som igjen har en tendens til å ende opp med at de blir sittende på rævva og bla i en blå ringperm.

Det står skrevet at lykkelige mennesker har en tendens til å holde stø kurs, de har driv og er utholdende og bestemt på at de skal nå sine mål. Iver og engasjement er bra og så står det en snutt mot slutten som sier at de ikke lar en feil definere hvem de er som person.
Det er bra.
Tenk over den.
Det er en setning jeg tar med meg inn i helgen og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Bruk dine sterke sider, tenk positivt og stå på.
Da kan det være at helgen gjør deg lykkelig.

2 kommentarer

  1. Jeg leser alle innleggene dine på jobb. På jobb har jeg ikke mulighet til å bruke like-knappen. Jeg tenker alltid at jeg skal komme inn igjen og gjøre det senere, men sånn blir det jo ikke.

    Nå kommenterer jeg heller at jeg er veldig enig. Jeg ser disse mekanismene fra innsiden nå. Vi skal avvikle, vi holder driven i gang og det skrives artikkel på artikkel om hvor flinke vi er. Vi er flinke, jada, men mest vil vi ha det fint på jobb – helt frem til vi faktisk ikke skal jobbe her mer.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s