Boktips

Det kan høres litt rart ut dersom man sier at man ønsker å bli god på jobbsøking – man håper vel på at dette er noe som man ikke skal gjøre så ofte. Det blir nesten på samme måten som at det er en fin ting å kunne førstehjelp, samtidig som man håper at man ikke kommer i en situasjon hvor man må bruke denne kunnskapen.

Det er ikke noe fasitsvar på når det er på tide å finne seg en ny arbeidsgiver, og selv om det er vanlig å tenke på egen karriere er det vanskelig å vite når tidspunktet føles riktig for å bryte opp:
… dårlig arbeidsmiljø?
… vanskelig og tidkrevende reisevei?
… mangel på utfordringer eller variasjon?
… jobben strider mot din personlighet eller integritet?
… karrieremessig stagnasjon?
… ledelsen, strategi eller visjon – eller mangel på sådan …
… lønn?

Jeg har gjennomført en del karriereprogrammer for et utall mennesker med variert bakgrunn og innrømmer fremdeles en viss overraskelse over at det finnes mange som rett og slett ikke bryr seg om kultur, normer og verdier på arbeidsplassen – spesielt etter å ha fått høre hvordan de selv velger sin omgangskrets og arenaer de ferdes på. Samtidig ser jeg hvordan en form for industrialisering av CV-maler og jobbsøknader virker motstridende for sin opprinnelige hensikt – nemlig å kunne presentere et helt menneske med en viss kompetanse på en attraktiv måte som vekker motpartens interesse til å vite mer.
Det er jo det som er viktig …

Det finnes ingen fasit eller noen fast mal for hva du skal gjøre eller hvordan du skal gå fram, man kan kanskje til en viss grad også si at det er heller ikke så stor forskjell på hva som oppfattes som riktig eller galt, men tenk over hvordan du velger å presentere deg for fremmede under andre omstendigheter hvor inntrykk og sanser er sterke faktorer som er med på å bestemme om man kommer til å ha noe med hverandre å gjøre eller ikke.
Det går nemlig ut på det samme …

Jeg har laget en brukervennlig og ikke minst en grei og enkel blekke med en tekst som hjelper deg på veien med å skape gode forutsetninger for å komme deg videre i jobbsøkerprosessen med et profesjonelt og åpent inntrykk.

Karrierebok

Klikk på coverbildet, så kommer du inn på bestillingssiden. Den printes i England, og ligger i postkassa di om en ukes tid, omregnet i norske kroner koster den cirka hundreogseksti spenn eller der omkring.
Det er en grei pris.

Her kommer kule toner fra MOZEZ – en av mine favoritter for tiden – her er «Broken Toy»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s