Kunnskapsdatabase uten datostempel

Dagens tekst er inspirert av en blogg som jeg følger som har en meget god tekst som trekker fram elementer fra en ny bok skrevet av Sir Alex Ferguson. Det kan sikkert finnes lesere som ikke vet hvem han er, men han er en av de mest kjente fotball-sjefene gjennom tidene.

Det som jeg syns er fint med denne konkrete teksten jeg viser til, er hvordan Steffen Fjærvik klarer å finne studiemateriale fra en alternativ arena. Jeg bruker begrepet «studiemateriale» fordi jeg leser at han holder foredrag om intervjuteknikk og forteller at han ble litt overrasket over å finne disse klokkeklare rådene når han i utgangspunktet kastet seg over boken i egenskap av å være fotballsupporter. Sir Alex Ferguson er en mann med stor erfaring fra dette med å behandle pressen, han har vært på en del intervjuer, for å si det sånn.

Dette er sånt som jeg liker, – mennesker som klarer å finne lærdom og påfyll fra inntrykk som i utgangspunktet er ment for å fargelegge noe helt annet.
Dette er hva jeg kaller en ekte kunnskapsbase, det som ligger foran deg og bare venter på at du skal gripe tak i det og forme det til hva du vil.

Jeg gjør selvfølgelig oppmerksom på at dette er min oppfatning av den gode bloggeteksten, og jeg har ikke vært i dialog med han for verifisering eller bekreftelser på noe – de som følger med på disse sidene vet at jeg henter innspill og inspirasjon fra de fleste arenaer og mennesketyper.
Bare sånn for ordens skyld, liksom.
Nok om det.
Digresjon.

Livet er morsommere for oss som liker fotball, og sammenligningen mellom spill og virkelighet er ganske påfallende. Dersom du ikke bryr deg om fotball, og man må jo ikke glemme at det finnes en del av dem, så kan du i og for seg bytte ut «fotball» med korps eller teater for den saks skyld.
Det går litt ut på det samme …
Nok om det.
Det er sammenligningsgrunnlaget mot arbeidslivet som er interessant, og med tanke på at jeg identifiserer meg med fotballmetaforen og nevnte inspirasjon, så trekker jeg fram biografien til en fyr som heter Harry Redknapp som også er en ganske kjent leder i engelsk fotball. Han er også bokaktuell og langer ut mot fotballforbundet som driftes av folk som ikke har peiling, en påstand som han begrunner med at det sitter for mange mennesker i styre og stell som hverken har vært på gressmatta selv eller kjenner noen av de som er der. De som følger med på disse sidene, begynner kanskje å skjønne litt av sammenhengen jeg refererer til …

Jeg syns det er synd når mennesker begynner å rote med ting som de burde holde seg langt unna. Man kan være flink i et eller annet, men det er ikke ensbetydende med at dette «et eller annet» er overførbart til hva som helst. Dette er det mange som ikke skjønner, og et godt eksempel på dette er hvordan økonomer og markedsfolk er i ferd med å ta livet av dette fantastiske spillet ved å tilrettelegge for at de som bygger opp og holder liv i tribunekulturen må vike for turister.

Jeg er sikker på at det finnes noen som betrakter Sir Alex Ferguson og Harry Redknapp som gretne gamle gubber, men når disse som går i kategorien «noen» har en tendens til å være identiske med de som gir inntrykk av at innspill og kommentarer og tips som er skrevet med bokstaver som ikke passer inn i fastlåste mønster er til å stole på, så faller innspillene og kommentarene deres på sin egen urimelighet. De som følger med på disse sidene, skjønner kanskje at akkurat den går til alle disse «ekspertene» der ute som benytter enhver anledning til å forherlige sin egen arbeidsplass og virkefelt med å fortelle hvor dårlig alle andre er …
Verden blir mindre og mindre, trangere og trangere, og jeg tror at det en eller annen dag kommer til å gå opp for enkelte at det kan være lurt å lytte til de som har vært ute noen vinternetter og funnet kunnskap fra ekte kilder.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s