Best når det gjelder?

Jeg fikk lyst til å kommentere en tekst i Aftenposten som skriver om en mann som var med i en ansettelsesprosess hvor han ble vurdert av sakkyndige som en klart bedre kandidat enn sin kvinnelige «motstander» selv om det var hun som fikk jobben basert på noe kvoteringsfjas. Han bestemte seg for å klage til Likestillings- og diskrimineringsombudet som har gitt han medhold, og nå fremstår han i mediebildet som lettet og fornøyd med denne avgjørelsen samtidig som han får seg til å si at dette er en tragisk sak som burde vært unngått.
Gud bedre …
Snakk om å legge seg ned.
Stikkord er kjønnskvotering og de som følger med på disse sidene vet hva jeg mener om det – om alle former for kvotering, egentlig … – og det kommer fram at det har vært litt uklare definisjoner på stillingens kvalifikasjonskrav men at utfallet som nevnt ble at han ble vurdert som «best».
Hva som egentlig menes med «best» fremkommer ikke.
Det syns jeg er litt rart.
Noen kan løpe veldig fort.
Noen kan hoppe veldig høyt.
Jeg vet ikke hva som gjør at denne fyren defineres som best, men det er ikke derfor jeg har valgt å skrive om det. Jeg skriver om det fordi jeg syns det er så utrolig trist at det fremdeles finnes så mange aktører, spesielt innenfor det offentlige, som er så sidrumpa og trangsynte når det kommer til ansettelsesprosessene sine at de fremdeles må ty til sånne dusteformuleringer som egentlig ikke er noe annet enn patetiske fluktkommentarer i stedet for å si at det var han eller hun som vi likte best og tror er den som vil passe inn i denne rollen hos oss.
Sånn er det noen ganger.
Det er nesten litt rart at de ikke sa han var «overkvalifisert».
Det er jo en kommentar som pleier å funke når man ikke vet bedre.
Kanskje de rett og slett ikke likte han eller kanskje han rett og slett bare er en sånn papirsmarting

Jeg har møtt kandidater som både lukter vondt og som har en fremtreden som jeg vet vil skape utfordringer, kandidater med egenskaper og holdninger som ikke er identiske med hva som kreves i den aktuelle rollen eller kandidater som blir feil på en eller annen måte og dette er noe som jeg forteller dem.
Det skulle da bare mangle.
Jeg kjenner ikke denne fyren og kjenner heller ikke stillingens utvelgelseskriterier, men denne teksten gir ikke noe annet enn en bekreftelse på at man bør kjenne sin besøkelsestid før man begynner å vifte med noen av disse patetiske sutrekortene. Mennesker ansetter mennesker, men dette bekrefter at det finnes mennesker i sentrale posisjoner som burde gjort noe helt annet. Denne konkrete arbeidsgiveren får seg til å fortelle at de skal gjennomgå rutinene sine, og det har jo blitt et felles mantra hver gang det er noe som kanskje ikke går som planlagt.
Lurer på hvor de får det fra …
Ikke nok med det, – hovedpersonen i teksten får seg til å grine i media, men forteller avslutningsvis at han ikke vil svare på om han kommer til å takke ja til stillingen.
Sorry, men neste gang bør du ta deg en tur i skogen eller finne på noe annet før du blåser deg opp.
Seriøst …

Da fyrer vi løs en ny uke.
Gjør ditt for å gjøre den fin.

7 kommentarer

 1. Jeg tenkte akkurat på det samme når jeg så denne teksten i Aftenposten, men Astrid rakk å kommentere før meg :)
  Jeg skjønner ikke hva det er med mennesker som får seg til å sutre i mediene og snakke om urettferdighet og jeg vet ikke hva. Dette må han leve med i alle sine fremtidige jobbsøkerprosesser, og det er kanskje noe som han ikke har tenkt på?

  // Harald

  Liker

 2. Enig, trist når tapere griner i mediene. Ved nærmere ettertanke er det nesten like trist at mediene velger å skrive om dem.

  Anita ;)

  Liker

 3. Ja snakk om å legge seg ned. Symptomatisk for samfunnet vi lever i, man møter motgang og forventer at noen skal rydde opp.
  For en dust.

  – ders ;)

  Liker

 4. Å bli kvotert inn i en stilling ville jeg følt som et nederlag. Men å bli ansatt fordi en mannsdominert bedrift ØNSKER flere kvinner inn i miljøet, vel det er en annen sak.
  (Kan jo også hende at den omtalte mannen glapp jobben fordi de oppdaget at han var en kverulant.)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s