Joy to the World

Jeg vant vinlotteriet i dag.
Jeg kjøpte ett lodd, og jammen var det ikke dette loddet som vant.
Det ble en rød italiener, Brolio Chianti Classico, og teksten antyder en elegant duft med god dybde, modne og friske bær, noe mokka, litt fat og noe lær men det beste er at den sitter godt med en ungdommelig fasthet i finishen.
Seriøst.
Teksten er klippet fra Vinmonopolet og der vet de jo hva de snakker om.

Man skal jo ha noen fordeler med å drive et enkeltmannsforetak, mener jeg.
Målet mitt er å bli årets medarbeider, og jeg tror at jeg ligger ganske godt an …

Vi er i skrivende stund midt i november og det betyr at det snart er desember og da er det på tide å begynne med forberedelsene til forberedelsene, det vil si alle disse tingene som handler om handling og jeg har bestemt meg for å droppe julegaver til de ansatte.
Eh, det vil si meg selv …
Jeg skal i stedet gjøre sånn som det er mange andre som gjør, og det er å gi et bidrag til en eller annen veldedig organisasjon.
Det syns jeg er en fin ting å gjøre.

Jeg «sponser» Kirkens Bymisjon med å gi noen middager til mennesker som har det litt kjipt, men jeg har i tillegg lyst til å gi et bidrag til en annen aktør som jeg syns gjør mye bra for ikke å si mye morsomt.
Jeg pleier å si at man kan spøke med alt.
Humor er viktig.
Det finnes de som av en eller annen grunn står utenfor arbeidslivet og sliter litt med å finne veien tilbake.
Det er ikke så hyggelig.
Det finnes de som av en eller annen grunn blir syke, og det er ikke så hyggelig det heller.
Spesielt ikke når det er snakk om barn.
Alle som har opplevd at det faktisk er mulig å få et menneske til å smile og le og være litt bekymringsløs i et lite øyeblikk mens de egentlig har det ganske vondt, vet hva jeg mener …
De som følger med på disse sidene, har sett at jeg har laget en karrierebok – en helt grei og enkel blekke med en tekst som kan hjelpe jobbsøkere på veien med å skape gode forutsetninger for å komme videre i jobbsøkerprosessen.
Salget har gått overraskende bra, og det er jo morsomt.
Ikke sånn morsomt at jeg ler meg i hjel eller noe, men morsomt som i … ja, blås i det.
Jeg tenkte først at det skulle bli med en liten bølge, en sånn «jeg kjøper boka til en som jeg kjenner-greie», men jeg tror ikke at jeg kjenner så mange og de som jeg kjenner ekstra godt har allerede fått sitt eksemplar.

Overskuddet av salget fram til jul går til noen som virkelig fortjener det, og valget har falt på Sykehusklovnene – en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus hvor de bidrar til positive opplevelser og skaper pusterom i en ellers krevende livssituasjon.
Jeg har skrevet en liten snutt om dem tidligere.

Ja, nå er det ikke sånn at du trenger å kjøpe boken min, da – det er ikke det som er poenget når alt kommer til alt.
Du kan klikke deg inn på de morsomme sidene deres, og gjøre din greie.
Samtidig legger jeg inn en oppfordring til de som administrerer egne sider om å tenke på hvilke bidrag de kan gjøre for å skape litt glede i verden og kanskje mest til de som kommer etter oss …

Julemarsipanen har for lengst kommet i hyllene, jeg måtte selvfølgelig ta en liten smakebit, og siden det er litt vanskelig å dele sånne gode opplevelser med resten av verden så sender jeg i stedet ut en fantastisk låt som kan få faen selv til å bli religiøs – her er MARIAH CAREY med «Joy to the World» ( … litt tidlig, kanskje?)

9 kommentarer

 1. Hadde det ikke vært for at jeg kjenner deg ganske godt så ville jeg lurt på om du var virkelig.
  Jeg er stolt av å kjenne deg, Morten :)

  Klem, Neelam

  Liker

 2. Artig harselas med begrepsbruken til Vinmonopolet, arkitektstanden er ikke helt borte vekke de, heller. Hørte nylig noen beskrive høyblokkene på Tveita som «ærlige bygg»! Hva betyr nå det? Skal kjøpe karriereboka du nevner her, ikke på grunn av det veldedige, men fordi jeg er nysgjerrig. Selv har jeg tenkt å gi til Dyrebeskyttelsen i år.

  Liker

 3. Joy to the world,…. nydelig, både som overskrift og sangen. Vi treng gleda !

  Eg kunne tenkt meg boka di, men hadde no hatt lyst å få den med signatur ,og det er vel ikkje råd om eg bestiller den via linken? :)
  Forstår at boka vert ein del dyrare, men då går no meir til Klovnane ? :)

  Viktig oppfordring du kjem med her, Å dele!

  Marieklem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s