Fotballgubbe

En sak har alltid to sider, minst, og i dag skal jeg rippe opp i en kommentar som jeg fikk etter et foredrag i forrige uke. Jeg ble stående og snakke med en hyggelig dame som likte hva jeg hadde sagt, sammenligningene og metaforene og ikke minst disse sidene som du ser på nå.
Hyggelig.
Smisk smisk.
Det betyr at hun antageligvis kommer til å lese dette.
Hei hei, og takk for sist.
Send meg gjerne en invitasjon til å holde kontakt gjennom LinkedIn.

Men plutselig ble jeg svar skyldig, vi var inne på denne kombinasjonen mellom fotball og blogger og hun spurte om jeg visste hvem som var typen til dette rosa pudderludderet som ikke har noe annet å gjøre med livet sitt enn å gå fra rom til rom og skifte antrekk og ta bilde av det.
Nei, her måtte jeg melde pass.
Det hører med til historien at hun ikke var så begeistret for disse verdifattige rosadåsene som overgår hverandre i sløvhet og overfladisk forbruksfanatisme, men så er det jo sånn at det finnes noen som tydeligvis bryr seg. Det er ikke sikkert de bryr seg, men det er som om de «vekkes» til et ønske om å se mer, nesten som sirkus eller aller helst sånne freak-shows som reiser rundt og viser fram særegne mennesker eller sauer med to hoder og andre ting som man kan peke på og le av eller til og med snu seg vekk i avsky.
Verden går framover – det finnes i hvert fall noen som mener det – og nå er det mediehusene som drifter disse sirkusene, eller bloggeportalene om du vil, hvor bimboene suger annonsørene sine for et klikk.
The shit hits the fan og vips så er man på nyhetene og i sofaen til Dorthe Skappel.
Hmm.
Nok om det.
En sak har som nevnt alltid to sider – minst – og i denne anledning så er den andre siden personifisert som en fotballgubbe som heter Lars Kristian Eriksen, en grisespiller (3 gule kort og et rødt kort på 909 minutter) i en fotballklubb som heter Odd. Han er en av disse som det fantes noen som en gang betraktet som et talent men som i likhet med de fleste andre som blir hauset opp i dette landet så ble han aldri noe mer enn en middelmådighet. Det er ikke så mange, bortsett fra de som heier på Odd, som vet hvem han er, og det må jo være litt trist å ikke ha noe annet å fare med enn å være typen til en som flere ganger om dagen viser at hun er stokk dum i full offentlighet.
Jo, en ting til.
Han har et par episoder som kan være årsaken til at han ikke har blitt noe mer enn det han er blitt, likheten mellom en fotballspiller og en rosablogger synliggjøres med at man ikke får mer oppmerksomhet enn publikum er villig til å gi, og han har to overganger mellom klubber som i ettertid har blitt stemplet av tilhengerne som svik og de som liker fotball er ikke så veldig begeistret for sånne.

Men vet dere hva, Lars Kristian Eriksen skal ha kred for sin egen blogg.
Seriøst.
Han skriver om ernæring og helse og skriver ganske godt med et språk som gjør at de som kanskje ikke er like interessert i dette faget som han kan skjønne hva han skriver om.
Det er bra.
Han skal også ha kred for at hans egne sider ikke har en eneste rosa prikk.
Det er enda bedre …

Vi som mener at livet er morsommere for oss som liker fotball, er egentlig ikke så veldig interesserte i fotballspillere som spiller på andre lag enn det som man heier på selv og spesielt ikke de som spiller på lag som man har et anstrengt forhold til. Klubbhistorikken til «dagens profil» taler med andre ord ikke til hans fordel når det kommer til dette med at jeg fikk spørsmål om jeg visste hvem han var, men alle fotballsupportere vet at det kan komme en dag hvor man møter seg selv i døra. Møkkalaget som jeg pleier å heie på har ganske god historikk med akkurat dette med å få tak i spillere som man tidligere har nevnt i samme ordelag som når man hinter til den onde og hans tilholdssted, og da blir det litt kleint når han plutselig en dag står blant oss.
Det blir på den samme måten som når jeg forteller at ingen selskaper er bedre enn menneskene som jobber der.
Ingen spillere er større enn laget.
Du spiller for flere enn bare deg selv.

Det er snart desember og du må ikke glemme julekalenderen – det finnes ingen julekalender som er morsommere enn den du kan bestille fra Sykehusklovnene.

Fredag, folkens.
Tenk gode tanker og gjør noe med dem …


.

Dersom du ser forstyrrende reklame i videosnuttene som jeg pleier å avslutte innleggene mine med, så finnes det en løsning – klikk her for å komme til teksten fra IDG/PCWorld som viser deg hvordan du kan fjerne søppelet.

2 kommentarer

  1. Apropos det å snakke dritt om andre lags spillere. Da Vidar Riseth begynte i LSK, fikk en av supporterne spørsmål hvordan det var å ta i mot en de alltid har kalt en drittsekk. ”Ikke noe problem,” sa supporteren. ” Han er fortsatt en drittsekk, men nå er han vår drittsekk. ”

    Liker

  2. Men du, jeg har truffet dama hans og der var det ikke så mange hjemme gitt. Det som jeg syns er verst er alle disse som dilter etter, denne Se&Hør-bermen som sluker det rått og som ikke eier egne meninger eller holdninger. Det er kanskje ikke så rart at verden går til helvete :(

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s