Hva sier kontorpulten din om deg?

Aftenposten har en serie som handler om rotete pulter, eller egentlig så skriver de om hvordan forskjellige mennesker har det på kontoret sitt for det er jo ikke alle som har rotete pulter. Jeg er ikke så veldig opptatt av hvordan andre har det så lenge det ikke ser ut som noe som man kan finne støtende eller forstyrrende og som kan påvirke i en negativ retning. Hvis du for eksempel skal ha en grønn plante på pulten din, så sier det seg selv at du bør stelle den. Andre former for personifisering kan være bilder, men bilder kan fort får en dobbel betydning ved å fungere som et statussymbol eller et forsøk på å vise fram til andre hvem man er utenfor jobben.
Jeg traff en fyr en gang som forsket litt på sånne ting, og han sa at det var avgjørende hvilken vei bildene var synlig, om bildene var rettet mot den som eide kontoret eller mot gjestene.
Det kan sikkert være noe i det.
Noen tar den litt lenger og har en bolle med godis eller småkaker eller noe annet som de fleste oppfatter som digg. Det er lett å tro at det er mennesker som oppfattes som spesielt utadvendte som finner på noe sånt, men samtidig så er det jo et ganske smart triks for de som ikke har like lett for å komme i kontakt med noen til at kollegaene kommer på besøk.
– «Åh, kake … så hyggelig … får jeg smake … hmm, godt … hvordan går det her, da?»

Det finnes de som liker å dekorere arbeidsplassen sin med personlige eiendeler, og dette er ofte et signal på at man føler seg trygg i miljøet. Noen vil sikkert hevde det motsatte siden man blir minnet om en annen arena, men jeg tror mer på det første med tanke på at amn trenger å føle seg litt komfortabel før man får seg til å gjøre området til sitt eget. Det finnes helt sikkert noen som mener at en tom pult tilhører et menneske som ikke er særlig dedikert mens andre mener at vedkommende er overorganisert. Jeg hadde et skilt på veggen hos en tidligere arbeidsgiver med teksten «a clean desk is the sign of a sick mind», men nå har jeg et annet hvor det står «fare for ras» …

Jeg tror nok at det er noe i dette med at mennesker som på eget initiativ får seg til å gjøre det litt trivelig på arbeidsplassen sin er de som har et ønske om å ha det bra eller i hvert fall gjøre det beste ut av det.
Det er bra.
Det begynner med deg selv, vet du.

Jeg må innrømme at jeg foretrekker eget kontor foran åpent kontorlandskap. Det henger selvfølgelig sammen med hva man jobber med, og jeg jobber med sånne ting hvor jeg av og til trenger å lukke døra, for å si det sånn …

Jeg har for øvrig «kontoret» mitt i kjelleren der hvor jeg bor. Eller egentlig så har jeg kontor på forskjellige steder, jeg driver for meg selv og oppsøker menneskene som jeg jobber med og jobber for på de stedene hvor de ferdes, men på den annen side så tøyser og tuller jeg litt med at jeg har kontoret mitt i kjelleren.
Jeg bor i rekkehus og har peisestue i kjelleren og så har jeg bygd inn et kontor bak der igjen.
Jeg har det ikke så rotete.
Jeg har i hvert fall orden i eget rot, for å si det på den måten.

Hjemmekontor

Dagens Næringsliv har i lang tid kjørt et lignende opplegg i helgebilaget D2 hvor de viser fram arbeidsplassene til forskjellige mennesker. Jeg syns opplegget deres er litt proffere med sånne røde streker som markerer forskjellige ting på bildene som de tror det kan være interessant for leserne å få vite hva er. Liten digresjon kanskje, men jeg har i et tidligere innlegg nevnt at jeg samler på steiner og sand. Det blir kanskje feil å si at jeg samler, men jeg har hatt en greie med å ta med meg fint ting fra fine steder jeg har vært på og dette bærer selvfølgelig dette rommet preg av. Noen av dere legger også merke til fotballdraktene som jeg har fått på foredragene mine og at det ikke er kødd at jeg faktisk har vinkjeller …

Hjemmekontor

Nok om det.
Hvis det er noen av dere som forventer en oppfølger i morgen, kanskje fra badet hvor dere kan få et tilfeldig glimt av maven min eller noe, så kan jeg glede dere med å si at det ikke blir tilfelle. Da har jeg mer sansen for denne greie med hva forskjellige mennesker har på nattbordet sitt hvor jeg stadig blir overrasket over hvor mye litterær kunnskap som bor i det norske næringslivet.
Nå er det desember, folkens.
Luke to er åpnet og det er setning som kan være litt skummel å publisere av frykt for at den blir tatt ut av sin sammenheng og publisert et helt annet sted.
Ha, det skulle tatt seg ut.

Helt tilfeldig og uten noen som helst sammenheng med noe annet som du vil finne på disse sidene, så fikk jeg lyst til å avslutte med THE WATERBOYS og «The Whole of the Moon».

Dersom du ser forstyrrende reklame i videosnuttene som jeg pleier å avslutte innleggene mine med, så finnes det en løsning – klikk her for å komme til teksten fra IDG/PCWorld som viser deg hvordan du kan fjerne søppelet.

5 kommentarer

 1. Digger hula di Morten. Det virker som om du har alt som skal til å for å være kreativ. Med lydstudio i kjelleren og skrivekrok i stua har jeg kanskje litt i overkant. Men jeg kan love deg at jeg har minst like god orden i rotet mitt som du har i ditt.

  Liker

 2. Du oppbevarer vin der du skal jobbe? Fryser du, eller er vinen litt varm?

  I dag har jeg hatt første dag med superåpent landskap + free seating. I dag var det ikke så vanskelig, men i morgen… Det vil vise seg hvem som er vanedyr…

  Har forresten aldri hatt mer rotete pult, har jo fastlåst skap på andre siden av verden… Og ja, ALT må bæres frem og tilbake hver dag…

  Liker

 3. @Sotengelen: Så lenge tempen er konstant så går det bra med litt over det som anbefales av kjennere, en fin kjellertemp på 16-18 ødelegger hverken smak eller konsistens og det er en behagelig kontortemperatur :)

  // Harald

  Liker

 4. Fint arbeidahjørnet. Likte vedstabelen i hjørnet av rommet. Ser du til og med har en shisha/nargile (kjært barn har mange navn) stående i hyllen. Med denne fine lille «touchen» skårer du lett noen ekstrapoeng hos en arabiskstudent som meg :)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s