люблю все служат все

Jeg skal holde et foredrag som inkluderer dette som handler om «motivasjon» – et tema som jeg syns er ganske oppbrukt og vannet ut av en drøss med idrettsfolk som forteller om hvordan de følte det når de sto på pallen med nasjonalsang og jubel – og ble sittende og skrive litt utover fredagskvelden. Det er ingen ting i veien med simultankapasiteten, jeg klarte å gløtte på OL-åpningen samtidig som jeg spiste bokstavkjeks og prompet ut noen gode gullkorn.

Jeg skjønner meg ikke på denne debatten om at mennesker ikke skal få lov til å se på OL i arbeidstiden, og tror nok at kommentaren til Fabian Stang har blitt strukket litt ut av sine proporsjoner. Det er jo sånn det har blitt i dette samfunnet som vi hevder er så jævlig sosialt, alle skal på død og liv tvinges til å komme med en kommentar eller et standpunkt og så dukker det opp folk fra nær og fjern som skriker i ekkokammeret. Dette er ikke noe annet enn en konstruert problemstilling som har regulert seg selv i mange år, i hvert fall så lenge jeg kan huske, men et av mange problemer med mennesker i dag er at man skal gjøre så mye ut av ting.
Alt skal ta så jævlig stor plass.
Det er jo bare å se på TV og holde kjeft, ikke gjør så mye ut av det, gjør jobben din så godt du kan og finn på et eller annet hvis det er så jævlig viktig for deg. Sitter du ved en PC så åpner du et lite vindu nederst på skjermen, plugger inn ørepropper og gjør det du må gjøre.
Jeeeez …
Skulle nesten trodd at Fabian Stang var OL-motstander, kanskje han er det for alt jeg vet, sånn innerst inne, men det skulle jo tatt seg ut at byens ordfører ikke er med på å legge forholdene til rette for at Oslo kan få arrangere dette i nær framtid.
Grøss og gru, sier jeg.
Regner med at denne TV-debatten skaper litt dritt på forskjellige arbeidsplasser, rett og slett ved å rette fokus mot det i stedet for å la det regulere seg selv.
– «Ha, skal de der se på TV i arbeidstida så gidder ikke jeg heller gjøre noe … kom Kari, så går vi ut og tar en røyk …»

TV2 kan sende tolv minutter med reklame i timen, de nye reklamereglene fra Medietilsynet inkluderer noen linjer om at kringkasterne selv kan bestemme hvordan de vil fordele tiden med reklameavbrudd og det var ganske mange som fyrte seg opp når den ene pausen ble avbrutt av den andre i starten av sendingen. På den annen side, når man får presentert noe så flott som den nye snutten fra XXL så kan man si at det var verdt å ta seg en pause, klar favoritt til Gullruten og pris til mesterskapets første vinnere som definitivt er de homofile. De har jo egentlig vunnet før det hele begynte, men det er en annen sak. Jeg heier på dem, og syns det er kult at de har fått så mye positiv oppmerksomhet og nye støttespillere – også med vissheten om at jeg ikke er tilhenger av å definere mennesker i grupper uansett tall eller farger eller ut eller inn eller noe annet.

Det som jeg syns var litt merkelig med disse avbruddene, var at de ble lagt til perioder mens det var noe interessant å se på i stedet for å legge det til den tiden hvor pampene prater piss om en ideologi som har gått i dass får mange år siden. Kommentatorene til TV2 er heller ikke noe å skryte av, skjønner ikke hvorfor man må skravle så mye hele tiden, jeg valgte for øvrig å skru av lyden samtidig som tanken slo meg at det burde vært på denne dagen de burde ha sluppet løs Dorthe Skappel og Stian Flopp for å snakke om antrekk og fjas med tanke på at de likevel er med på denne reisen.
Men den russiske nasjonalsangen er flott, da.
Det er hva jeg kaller mektige toner.
Jeg syns for øvrig litt synd på han som skulle styre disse snøkrystallene som forvandlet seg til OL-ringer, alle bortsett fra en, tenkte først at det var en del av opplegget før det raske kameraskiftet bekreftet at det var noe som ikke var sånn som de ønsket at det skulle være.
Han er sikkert på vei til Sibir nå.
Sånn kan det gå når man ikke griper muligheten til å være best når det gjelder.

Prislappen på hele OL-arrangementet ligger på litt over 300 milliarder kroner, og jeg vet at dette er et budsjett som likevel ikke ville ha gått til noe annet, det er i hvert det sånne økonomer pleier å si når det dukker opp en debatt om hvordan vi sløser bort alle penga vi tjener på å ødelegge for oss selv og alt og alle som er rundt oss. Jeg tror at man kunne fått til ganske mye med å svi av kronene på å bekjempe fattigdom og rydde litt opp i eget søppel.
La os gjøre ferdig dette arrangementet siden det først er så godt i gang og så sier vi at nå setter vi strek, nå har dette holdt på lenge nok og nå skal vi gjøre noe annet.
Det hadde vært noe det.
Gerhard Heiberg blir sikkert våt i blikket og klam i hakket, men det får så være.

.

Dersom du ser forstyrrende reklame i videosnuttene som jeg pleier å avslutte innleggene mine med, så finnes det en løsning – klikk her for å komme til teksten fra IDG/PCWorld som viser deg hvordan du kan fjerne søppelet.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s