… Konverteringsfrekvens?

Jeg har vært på et bra frokostseminar som handlet om markedsføring på digitale arenaer, arrangert av et spennende selskap som heter OMG som hjelper kunder med synlighet i riktige kanaler med riktig budskap.
OMG har en slogan som lyder Finne Vinne Beholde.
Det var sånn jeg først ble oppmerksom på dem.
Det er jo dette jeg jobber med bortsett fra at jeg bruker ordene i mitt arbeid med ansettelse av mennesker.

Jeg nevner i en rekke tekster på disse sidene at jeg syns det er litt overraskende at det fremdeles finnes jobbsøkere som ikke tenker over sin profilering på digitale arenaer i tillegg til enkelte som får seg til å spørre om hvordan «sånne som meg» benytter seg av det som jeg eventuelt måtte finne.
Jeg bruker det for alt det er verdt.
Jeg bruker det på samme måte som jeg bruker alt annet og minner samtidig om at digitale arenaer ikke lenger er noen nyhet, men at det for lengst har blitt til noe som tar en veldig stor del av de fleste menneskers liv.
Det handler nemlig ikke om hvilken arena man bruker, men hvordan mottakeren konsumerer innholdet.
Sånn har det blitt.
Sånn er det bare.
Jeg gjør min research på godt og vondt.
Jeg forventer at du vet det og at du gjør det samme, like mye som jeg forventer at du har svaret klart når jeg spør om noe er uklart.
Jeg har nevnt det før og nevner det til det kjedsommelige:
Jobbsøk handler ikke om en CV uten hull på max 2 sider.
Jobbsøk handler om formidling av gode historier, nettverk og formidlingsevne.

Jeg skal ikke skrive så mye om akkurat det i denne konkrete teksten, men skal i stedet referere til en setning som ble nevnt på foredraget når det kom til dette med å utforme noe som skal ut til massene:
– «Tenk som en bruker og ikke som annonsør».
Det som jeg liker med den setningen, er at den kan benyttes mot alle de som skal lage et eller annet som i utgangspunktet er ment som en eller annen form for markedsføring, synliggjøring, reklame eller kall det hva du vil, mennesker som lager en snutt som de sikkert er kjempefornøyd med, de har svidd av en god del kroner og må i hvert fall late som om de er fornøyd, men så har de kanskje ikke satt seg ned i den stolen som målgruppen befinner seg i.
Jeg ser akkurat det samme i svært mange stillingsannonser, søknadsbrev og CV’er. Det sitter ett eller annet menneske og mekker ett eller annet og så vips, nå er den ferdig og jeg er så fornøyd.
Poenget er at det ikke er den som har utformet dette som skal være fornøyd.
Det er selvfølgelig mottakeren, den som skal trigges til en eller annen form for konvertering.
Det som også er viktig, ikke minst når man snakker markedsføring, synliggjøring, reklame eller kall det hva du vil, er å roe ned alle disse som klager over at det finnes så mange som man ikke når fram til.
Det er nemlig ikke sånn at man trenger å nå ut til alle.
Det handler om å treffe de som gir en viss konverteringsfrekvens, forklart som det som skjer med vedkommende som oppfatter budskapet.
Skjønner du?

Én kommentar

  1. Nydelig musikk til morgonkaffen, med ein finfin video til.Den gav meg nokre tankesprang den også, om å kome seg ut i lyset,vere synleg for å bli sett,som kan gi «ringer i vann» :)

    Teksta di minner meg ( bl.a.) på kor akterutseilt eg er på sosiale medier :)

    Ha ein finfin dag.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s