Drømmekandidaten

Jeg skrev noen ord om drømmejobben i går, og i dag har jeg funnet drømmekandidaten. Dette ser ut til å bli en drømmeuke, og jeg skal vise til en tekst som er klippet fra Aftenposten hvor Zara Iqbal (20) forteller om hvordan hun på en overbevisende måte tok rollen og gjorde den til sin.
Jeg har nevnt i en rekke tekster at seriøs jobbsøking ikke handler om en CV uten hull på maks 2 sider.
Jeg har nevnt at seriøs jobbsøking handler om formidling av gode historier og formidlingsevne.

Zara så en stillingsannonse fra en Rimibutikk, men uten særlig arbeidserfaring var det ikke søknad eller CV som avgjorde at nettopp hun endte opp med jobben som hele 585 andre søkte på.
– «Jeg valgte å møte opp personlig og levere søknaden, slik kunne jeg få vise hvem jeg er og gi et førsteinntrykk en søknad ikke kan gi på samme måte».
Det er jenta si, det.
Butikksjefen var smigret over den store søknadsmassen, men var rask til å bestemme seg.
– «Det spilte ingen rolle at hun ikke hadde relevant arbeidserfaring, det var det at hun var så blid og utrolig hyggelig som var avgjørende når hun skulle sitte i kassen».

Det er jo litt interessant, i hvert fall for oss som oppfattes som spesielt interesserte, at teksten følger opp med en kommentar fra den største konkurrenten hvor en personalfyr bekrefter den store pågangen av søkere til utlyste stillinger innen varehandelen, noe som får dem til å bruke mer energi og ressurser på seleksjon gjennom tester av serviceadferd og holdninger.
Jeg heier på butikksjefen som trekker fram at det er personlig egnethet som er avgjørende for hans utvelgelse og vissheten om at den beste testen som finnes på markedet er virkeligheten.

Nå kan man sikkert mene at dette er en sjelden solskinnshistorie, og det er jo ikke noe i veien med å servere solskinnshistorier. Mediene elsker å skrive om jobbsøkere som sliter, de som søker på trehundreogsekstifire jobber og som ikke hører en dritt, fyrer opp rundt valgte sannheter og modernitetens fordommer.
Da er det fint med noen lyspunkter.
For alt jeg vet, så vil det kanskje bli publisert en tekst fra noen av de femhundreogåttifem som ikke hørte noe.

Personlig fremmøte, folkens.
Det er sterkt undervurdert, men vær klar over at dette er noe som krever ganske mye av deg, ikke minst i forhold til mot og styrke og evne til å takle avslagene rett i trynet. Det er tross alt bedre enn å få en automatisk epost fra et elektronisk rekrutteringsverktøy fra dustemiklene som tror at det er smart å forenkle eller effektivisere bort de viktigste elementene i et arbeid som bygger på menneskelige relasjoner.
Gå fram på vanlig måte med å velge ut hvor du skal gå og hvorfor du skal gå dit. Seleksjon er en av nøklene til et drømmescenario selv om de fleste vet at man aldri kan påvirke en drøm.
Husk at alle jobbsøkerprosjekter lever sitt eget liv.
Det som funker for noen kan bli helt feil for deg.

Ha en fin tirsdag.
Hvis du er innom Rimi Neuberggata på Majorstua, så må du hilse til Zara.

Dersom du ser forstyrrende reklame i videosnuttene som jeg pleier å avslutte innleggene mine med, så finnes det en løsning – klikk her for å komme til teksten fra IDG/PCWorld som viser deg hvordan du kan fjerne søppelet.

4 kommentarer

 1. Så enig med deg Morten :-)

  «heier på butikksjefen som trekker fram at det er personlig egnethet som er avgjørende for hans utvelgelse og vissheten om at den beste testen som finnes på markedet er virkeligheten»

  Liker

 2. Heia butikksjefen, og heia alle jobbsøkere som møter opp personlig. Det er ikke en utdannelse i verden som kan overgå den individuelle, personlige egnetheten. Glimrende!

  Liker

 3. Jeg fikk lyst til å skrive noe som kanskje ville bli litt for likt kommentaren fra Leif Martin, så jeg nøyer meg med et symbol: ♥

  Klem, Sim-

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s