Drømmedagen

Dette ser som tidligere nevnt ut til å bli en drømmeuke, takket være drømmekandidaten som dukket opp i går og teksten som handlet om drømmejobben på mandag.
Denne dagen har vært en drømmedag.
Noen av dere har forhåpentligvis en sånn dag en gang i blant.
Noen dager hvor alt funker.
Stang inn.
Det finnes noen mennesker som hevder at trening og gode forberedelser er avgjørende for å få ting til å funke, det er mye sannhet i dette, men jeg pleier å legge inn en liten greie som jeg opplever som litt undervurdert og det er dette som handler om tilfeldigheter.
Det lille ekstra.
Det er kanskje ikke det som er avgjørende, men det er det lille ekstra som man ikke vet hva er eller hvor det kommer fra som får noe som er bra til å bli dritbra.

Jeg holdt et foredrag i dag som handlet om dette med «hull i CV» – et tema som har seilt opp til å bli en favoritt og et varemerke, men som i likhet med alt annet må spisses mot de som skal høre på.
Alt var på plass.
Alle disse tingene som det er umulig å definere men som kombinerer alt dette som får deg til å være «på».
Jeg snakket om det som de som følger med på disse sidene har lest før, hullene i osten og champagnebobler og forskjellen på å fremstå som sur melk som har gått ut på dato og en vellagret vin. Jeg fikk selvfølgelig pirket litt i denne industrialiseringen av jobbsøkerprosessene og tok sjansen på å kline til mot alle disse som har lyst til å jobbe med mennesker og sånt men som gjør hva de kan for å holde seg langt unna mennesker ved å gjemme seg bak elektroniske rekrutteringsverkøy.
Jeg fikk tredve minutter og fikk lagt inn litt om liv og død og krig og fred og sånt.
Jeg rakk til og med å smette inn noen ord fra et bilde jeg fikk fra en god venn som heter Therese som viste til hva japanerne gjør når de fikser ødelagte gjenstander med å fylle hull og sprekker med gull, de markerer det i stedet for å skjule det med begrunnelsen om at dette bekrefter historien som gjør gjenstanden mer verdifull.
Det er så bra sagt.
Jeg slang inn noen ord om «patina» og «shabby chic» som ikke er annet enn ord som sier mye av det samme men som oppfattes forskjellig avhengig av hvem som sier det.
Jeg var på høyden.
Sjeldent god.
Terningkast 6.
Det var nesten bedre enn 6.

Her om dagen kom jeg til å tenke på når det snudde. Jeg har en greie med dette som handler om å være positiv i møte med nye mennesker, men har ikke vært sånn bestandig.
Bestandig er et merkelig ord.
Nesten som evighet.
Det er ingen som vet hvor lenge det er bortsett fra at det er veldig lenge.
Jeg husker ikke hvem som spurte, det spiller heller ingen rolle, men poenget er at det finnes ganske mange mennesker der ute som gruer seg til å snakke med andre om ett eller annet, og i «min verden» så er jo dette som jeg kaller «ett eller annet» noe som henger sammen med historien om deres eget liv. Jeg finner det lett å trekke paralleller mellom et foredrag og et jobbintervju, og når jeg arrangerer kurs i intervjutrening så poengterer jeg viktigheten av å være kjent med sin egen historie slik at man klarer å formidle denne på en solid og overbevisende måte.
Den skal du kunne.
Den skal du være stolt av.
Du skal faktisk være så trygg og stolt at du ikke trenger hjelpemidler som ikke gjør annet enn å flytte fokus.
Kjør standup og vit at dette er «her og nå».
Dette er «live».

Hemmeligheten, i hvert fall en av dem, er å hente fram ett eller annet som gjør av bryteren din vippes til «på».
Det er selvfølgelig viktig å få presentert det som man ønsker å presentere, men forskjellen på en presentasjon og en god presentasjon er å gi publikum opplevelsen av å få det som de forventer og gjerne litt ekstra.
Det handler om å gi gode opplevelser.
Det handler om å by på seg selv.

Hans Geelmuyden:
– «Den som behersker arena, rolle og historie styrer kommunikasjonen …»

Tenk på denne dagen hvor du fikk til det meste.
Tenk på drømmedagen.
Det spiller ingen rolle når det var eller hva det var eller hvor det var.
Det er følelsen som betyr noe.
Det er den du skal ta med deg inn i rommet eller ut på scenen.
Ta vare på den.
Scenen er din.

Dersom du ser forstyrrende reklame i videosnuttene som jeg pleier å avslutte innleggene mine med, så finnes det en løsning – klikk her for å komme til teksten fra IDG/PCWorld som viser deg hvordan du kan fjerne søppelet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s