Regelmessig sex

Nå er det på tide å våkne, folkens.
Det er fredag og endelig helg.
Dette har vært en drømmeuke, og det er lett å stille spørsmål om hvordan man skal toppe alt dette som har skjedd i uka som vi snart skal legge bak oss.
Hva blir det neste, liksom.
Hva skal vi finne på nå.
Det går selvfølgelig an å sette seg ned, stille og rolig, ta en kopp kaffe og kanskje legge beina på bordet og si til seg selv at dette har vært en bra uke og nå tar vi helgen med god samvittighet.
– «Planer for helgen?»
– «Nei, stille og rolig …»
– «Jobbe lenge i dag?»
– «Har noen småting som skal bli ferdig … eller som bør bli ferdig … og du?»
– «Drar på hytta, setter opp et tilbygg, kommer til å bli dritbra … har tegnet alt selv og er skikkelig fornøyd».
– «Blir svær den hytta di?»
– «Kommer seg, kommer seg … nærmer seg drømmekåken, nå … jeg holder på da, vet du, man blir jo liksom aldri ferdig …»
Jeg nikket.
– «Bra tekster denne uka».
Jeg nikket igjen.
Jeg har aldri vært så flink til å ta til meg ros.
– «Legger du ut den siste?»
– «Den siste?»
– «Ja», fortsatte han.
– «Uka er jo ikke over … må jo ha en tekst på fredag som topper uka og drar godfølelsen inn i helgen».
Jeg nikket igjen, flyttet blikket mot skjermen og trykket på publiseringsknotten.
Jeg kjører safe og spiller på sex.

Kom, la oss nyte kjærlighetsrusen, fryde oss i elskov til morgenen gryr.
Sitat fra Bibelen.

Helgen står for døren og det er på tide å våkne opp.
Drømmen var ikke noe annet enn en drøm.
Noen ganger er det kjipt.
Noen ganger er det bra.
Noen ganger er det jo sånn at du må klype deg i armen for å forvisse deg om at det som du opplever ikke bare er en deilig drøm, for hvis det virkelig er det så kan du bare snu deg og sove videre. Det er når man sier til seg selv at man drømmer at man våken, men man tror det ikke før man våkner.
Litt vrient, det der.
Drøm videre hvis du ikke er med.
Noen ganger blir du bare liggende.
Kanskje du fyrer opp en sigarett og får deg til å spørre om det var like deilig for deg som for meg.

Det er endelig fredag og du legger sikkert merke til at dette ser ut til å bli en ganske lang innledning, det finnes en del mennesker som sier at det er viktig med en lang og god innledning, eller forspill som det egentlig heter i sammenheng med dagens tekst, men jeg skal ikke fremstå som en som hverken kommer til poenget eller omsider har funnet et tema som jeg syns det er vanskelig å skrive om. Jeg innrømmer at jeg sikkert kunne vært litt grei og valgt en annen overskrift for dette innlegget med tanke på at det kan være noen i din nærhet som følger med på skjermbildene dine, men det er jo fredag og fredag skal være en dag hvor det er umulig å vite hva som kan dukke opp.
Når jeg tenker nærmere etter, så er kanskje de fleste dagene sånn.
Nok om det.
Det var tidlig morgen, egentlig ikke så veldig tidlig men tidlig nok. Jeg var på vei til et møte som hadde gitt meg lov til å la det bli en litt mykere start på morgenen, satt på t-banen med propper i ørene og hørte på en hjemmesnekret chillmix, noe som egentlig er litt for slapt på en fredag morgen men som akkurat denne morgenen føltes ganske greit.
Noen dager er jo ikke som andre dager.
Det skulle ikke gå lang tid før jeg dempet lyden og spisset ørene for mine sosialantropologiske selvstudier.
– «Det kan ikke stemme», smilte hun ene.
– «Jo», bekreftet hun andre og begynte å fingre litt med Pocahontasflettene sine.
– «Jeg leste det i et blad på venteværelset hos tannlegen min i går … det sto at menn drømmer om sex hvert trettisjuende sekund».
Det var da jeg begynte å fikle med telefonen for å gi inntrykk av at jeg så etter nye spor.
– «Hvert trettisjuende sekund», gjentok hun ene tankefullt.
– «Det er … ganske ofte».
– «Ja».
– «Ja …»
– «Tror du på det?»
– «Ja».
– «Ja?»
– «Ja … det sto i det bladet …»
– «Ja».
Jeg strøk en finger under det ene øyet som om jeg hadde fått noe rusk, et velkjent triks for at ingen skulle legge merke til at jeg flyttet blikket mot de to jentene som satt rett ovenfor meg, jeg tippet begynnelsen av tjueårene men har egentlig aldri vært så god til å tippe.
Trettisju sekunder.
Jeg var på overtid og jentene var antageligvis ganske sikre på hva jeg satt og drømte om, t-banen skulle snart inn i tunnelen og jeg tenkte på en dame som heter Mona og det var definitivt ikke sexy tanker, hadde aldri truffet henne før men det var hun jeg skulle treffe i et møte for å diskutere et ganske stort rekrutteringsprosjekt. Det finnes sikkert noen som syns at det er sexy med store rekrutteringsprosjekter, jeg vet om flere mennesker i min bransje med faktureringskåte triggerpunkter, men jeg velger å bruke andre ord og begreper selv om jeg er veldig glad i faget mitt.
– «Men du», fortsatte hun med flettene.
– «Det kan jo ikke bety noe annet enn at menn tenker på sex hele tiden …»
– «Ja …»
– «Jeg tror det er et konstruert tall», fortsatte flettedamen.
– «Men på den annen side så er det i hvert fall et tall som virker mer troverdig, som om det viser til en eller annen forskning eller analyse … det høres bedre ut når man sier trettisju sekunder i stedet for ett minutt eller et annet rundt tall … vet ikke hvorfor, det virker litt mer … jeg vet ikke, vitenskapelig».
– «Ja», nikket hun andre.
– «Det hadde kanskje ikke virket like troverdig hvis de hadde skrevet at menn tenker på sex hele tiden».
– «Gjør de ikke det, da?»
– «Jo … de gjør kanskje det …»
– «Hva slags blad var dette?»
– «Husker ikke …»

Jeg kom til å tenke på noe av dette jeg snakker om når jeg bruker begrepet «valgte sannheter», ikke at det er så veldig sexy at det gjør noe, men det henger sammen med modernitetens fordommer. Hvis en myte slår gjennom, gjør den ofte det fordi den stemmer overens med våre fordommer. Jeg har for øvrig inntrykk av at hver gang det er noen som skriver om menn og sex, så er det helst i forbindelse med noe som massene oppfatter som tvilsomt og som underbygger sex som noe ekkelt.
Jeg hørte hvordan samtalen endret seg til en jente som het Mildred og som skulle ha fest på lørdag.
Kanskje det ville bli noe på henne.
Det var ikke de som sa akkurat det, men jeg spilte inn en tanke om at det helt sikkert var sånn at kvinner drømmer like mye om sex som menn, det er nok ikke store forskjeller når alt kommer til alt.
Deretter ble det sagt noe på høyttaleranlegget som fikk jentene til å finne fram telefonene sine.
Raske fingre tastet raske meldinger.
Tid er en viktig ressurs som ikke er fornybar.
Tid er noe som vi mister i vårt jag etter å vinne den.

Jeg er ikke så veldig begeistret for å bruke definisjonen «gjennomsnittsmenneske», men la oss si at et menneske er våken i seksten timer i døgnet, det betyr at denne trettisjusekunderspåstanden får oss til å tenke på sex mer enn tusen ganger i løpet av en dag.
Det er mye sex.
Nei folkens, jeg tror det er bedre å konkludere med at det beste er å flire av disse tekstene som fyller kommentarkåte tabloider som legger seg på ryggen for sponsorene sine med våte drømmer fra «eksperter» som kaster seg ut i bølgene for å skvise tankene til alle som ikke tør å løfte på rævva uten tips eller råd eller formaninger fra noen av de som egentlig ikke gjør annet enn å skape usikkerhet.
Trettisju sekunder.
Det er hva jeg kaller regelmessig sex.
Jeg hadde sittet her i snart ti minutter uten en eneste drøm som kunne pirre tankene mine, kanskje bortsett fra den skremmende tanken om hva som får mennesker til å tro på sånne myter og det var definitivt ikke en sexy tanke.

Skapelsen av den ekte myte er sann opplysning.
Karl Jaspers.

Det er endelig fredag, og du vet sikkert hva du kan gjøre for å gjøre dette til en sexy dag.
Tenk fine tanker.
Her får du en av de mest sexy sangene jeg vet om – her er SADE med «Cherish the Day».

Relaterte tekster:
Helgen er over, drøm videre …
Drømmekandidaten
Drømmedagen
Når drømmen blir mareritt

2 kommentarer

 1. Finfint musikkvalg for ein fredags førmiddag før arbeidshelga set inn for fullt. Arbeidsmotivasjonen er så som så med p.t, så overskrifta di (glad eg er fast leser av tekstane dine, så slepp eg å være flau over å klikke meg inn på nett denne :)) og innhaldet gav meg ei smilandes stund, ikkje så dumt det.Elegant formidla.
  Kvinner og menn, ja skal tru kor ofte vi tenkjer på det, regelmessig sex, eller mangelen på det..
  Kanskje tenkjer vi like mykje på dette å ha ein nært, med alt det innebærer, eller mangelen på ein …
  Kanskje, kanskje ikkje er desse nyansane litt aldersbetinga…
  Jaja. Eg får ta utfordringa di, gjere dagen litt meir sexy, på mitt vis :)

  God helg!
  Marieklem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s